in

Καταπληκτική πίτσα!! 🍕 Καρμπονάρα και χωριάτικη!! 🍕

Υλικά

4-5 πίτσες

  1. Για την ζύμη:
  2. 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
  3. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι
  5. 2 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  6. 5 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  8. Γέμιση χωριάτικης:
  9. 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  10. 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  11. 1 κρεμμυδι ξερό κομμένο σε φέτες
  12. 1 χούφτα ελιές (καθαρισμένες από το κουκούτσι)
  13. Τριμμενη φέτα γύρω στα 100γρ. (ανάλογα τα γούστα του καθενός)
  14. 1 κουταλάκι ρίγανη
  15. 200 γρ. τριμμένο γκούντα
  16. Γέμιση καρμπονάρας:
  17. 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια (180γρ. ή όσο θέλει κάποιος)
  18. 1 πιπεριά σε λωρίδες (εγώ έβαλα μισή κόκκινη κ μισή πράσινη)
  19. 2 χούφτες ψημένο κοτόπουλο ή 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  20. 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  21. 200 γρ. γκούντα τριμμένο
  22. λίγο πιπέρι
  23. 1 κρόκο αυγού (προαιρετικά)
  24. Σάλτσα ντομάτας:
  25. 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  26. 1 ποτήρι νερό
  27. 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

Βήματα


  1. Σε μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός το χλιαρό νερό κ την μαγιά

  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα προσθέτοντας 4 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύουμε

  3. Κ στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το αλάτι, ανακατεύουμε με το σύρμα κ αν βλέπουμε πως κολαει το ξεκολλαμε με τα χέρια μας κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας πλέον

  4. Στο τελείωμα του ανακατέματος μας βάζουμε και το ένα τελευταίο ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά της ζύμης μας

  5. Σε αυτό το σημείο η ζύμη αρχίζει να κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το ζυμαράκι μας κ να ξεκολλήσει τελείως από τα χέρια μας κ να μην κολλάει καθόλου, τότε είναι έτοιμο

  6. Το κάνουμε μία μπαλίτσα το σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιαστεί

  7. Αφού περάσει η μία ώρα ξεσκεπάζουμε και ξεκολλάμε αν χρειαστεί από τα τοιχώματα ξεφουσκωνοντας απαλά το ζυμαράκι μας (αν θέλουμε το χωρίζουμε στα 4 ή στα 5 ανάλογα την ποσότητα που μας έχει βγει)

  8. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε στη μέση του ταψιού μία μπαλίτσα από το ζυμάρι μας (να σημειώσω εδώ πως με αυτές τις αναλογίες των υλικών μου βγήκαν 5 κανονικές πίτσες), ανοίγουμε με τις παλάμες μας το ζυμαράκι να απλωθεί σε όλο το ταψί από την μέση προς τα τοιχώματα του ταψιού

  9. Αφήνουμε στην άκρη το ταψί μας, μέχρι να ετοιμάσουμε τις γεμισεις και την σάλτσα μας (ετσι έχει χρόνο να φουσκώσει λίγο ακόμα)

  10. Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολακι βαζουμε να ζεστάνουμε τα υλικά για την σάλτσα μας, μόλις αρχίζει να βράζει την σβήνουμε κ απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι που έχουμε στα ταψιά (*Προσοχή! Στην πίτσα καρμπονάρα δεν βάζουμε σάλτσα ντομάτας)

  11. Για την χωριάτικη: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά… Την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες, το κρεμμύδι το ξερό κ αυτό κομμένο σε λωρίδες, την χούφτα ελιές, την ρίγανη κ την φέτα (*τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω στα υλικά είναι για μία πίτσα καρμπονάρα κ για μία χωριάτικη πίτσα)

  12. Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι κ πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί γκούντα (είτε φρέσκο, είτε κατεψυγμένο, γιατί στο εμπόριο υπάρχουν κ κατεψυγμένα τριμμένα τυριά). Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200° μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί κ ελέγχοντας (σηκώνοντας) με ένα πιρούνι ή μαχαίρι τη ζύμη βλεπωντας να έχει πάρει χρώμα κ να ψηθεί κ από κάτω.

  13. Για την καρμπονάρα: Πασπαλίζουμε πάνω στο ζυμάρι το ψημένο κοτόπουλο ή το ψιλοκομμένο μπέικον κ από πάνω σκεπάζουμε με τις πιπεριές κ τα μανιτάρια

  14. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 200γρ. γκούντα τριμμένο με το πιπέρι κ τον 1 κρόκο αυγού (οποίος δεν θέλει δεν τον βάζει, όμως του ταιριάζει απόλυτα κατ’εμε), ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας

  15. Απλώνουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολάκι μας να πάει παντού με την βοήθεια ενός κουταλιού πάνω στα υλικά για την καρμπονάρα κ τέλος περιχύνουμε με ότι κρέμα γάλακτος έχει μείνει μέσα στο μπολάκι.

  16. Ψήνουμε όπως είπαμε παραπάνω στους 200° έως ότου πάρει χρώμα ή πίτσα μας κ απο πάνω κ από κάτω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν όταν είναι έτοιμες οι πίτσες μας, κόβουμε κ σερβίρουμε για να απολαύσουμε τις καπληκτικοτατες γεύσεις!! Καλή επιτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αραβικές πίτες (σνακ)

Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα;