Υλικά

  1. 1 κολοκύθα

Βήματα

  1. Κόβουμε την κολοκύθα κάθετα σε ροδέλες και μετά κόβουμε την κάθε ροδέλα στα 2.

  2. Kαθαρίζουμε τα 2 μεγάλα κομμάτια από τα σπόρια και τις ίνες με ένα κουτάλι και τα φυλάμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.

  3. Tεμαχίζουμε την κάθε φέτα σε μικρότερα κομμάτια.

  4. Kαι αφαιρούμε εύκολα τη φλουδα της κολοκύθας με ένα μαχαίρι. Η παραπάνω διαδικασία συνεχίζεται για όλη την κολοκύθα.

  5. Όταν φτάσουμε στο «καπάκι» μπορούμε εύκολα να αφαιρέσουμε τη σάρκα με ένα melon baller κάνοντας τα μπαλάκια.

  6. Σε αυτή τη φάση, έχοντας κύβους κολοκύθας μπορούμε να τους ζυγίσουμε, να τους συσκευάσουμε σε σακούλες τροφίμων και να τους αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.

  7. Εναλλακτικά βάζουμε στο μίξερ μας το εργαλείο του τρίφτη.

  8. Και αφού τρίψουμε την κολοκύθα την καταψύχουμε σε σακουλάκια τροφίμων.

  9. Τα σπόρια που μας έμειναν τα τρίβουμε με τα χέρια μας (μαζί με τις ίνες) μέσα στο νερό και αφού ξεκολλήσουν καλά, θα αρχίσουν να επιπλέουν.

  10. Τα μαζεύουμε, τα ξεπλένουμε καλά,

  11. Τα απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και εάν θέλουμε τα αλατίζουμε κι ολας.

  12. Τα ψήνουμε για 5 λεπτακια στους 150 βαθμούς μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και ξανθύνουν λίγο.

  13. Τα φυλάμε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε σε στεγνό και σκοτεινό μέρος.

loading...