in

Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στο 12% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση!

Ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την «κολοτούμπα» στο δημοψήφισμα και τη νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 θεώρησαν πως η αποδοχή της «κολοτούμπας» από τον ελληνικό λαό ισοδυναμούσε με αιώνια ψήφο

εμπιστοσύνης. Αυτή η αλαζονεία και η υποτίμηση του λαϊκού αισθήματος, τους οδήγησε στην αντιλαϊκή και αντί-εθνική συμφωνία των Πρεσπών και στην πρωτοφανή διαχείριση της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική όπου τα ρίχνουν στα αυθαίρετα, μέχρι και στους ίδιους τους νεκρούς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί εκεί που ήταν προ κρίσης, στο περιθώριο του πολιτικού κόσμου.


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το κυβερνών κόμμα υπό την ηγεσία του κ. Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο (κρυφών) δημοσκοπήσεων, οι οποίες διενεργήθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική και παρουσιάζουν τα Παραπολιτικά.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις δύο έρευνες είναι ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κινείται κάτω από το 15%, ενώ το μέχρι πρότινος «ισχυρό χαρτί» της κυβερνώσας Αριστεράς, που δεν ήταν άλλο από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, εμφανίζεται (πλέον) ως πολιτικό βαρίδι.

Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία των γκάλοπ που διεξήχθησαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό σε πανελλήνια κλίμακα λίγο πάνω από το 12%.

Στις περιοχές, δε, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η απήχηση του κυβερνώντος κόμματος κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική η δυναμική του δεν ξεπερνά ποσοστό 9%.Η μία εκ των δύο δημοσκοπήσεων διενεργήθηκε για λογαριασμό ξένης πρεσβείας, η οποία έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τις εγχώριες εξελίξεις.

Εκτός από την Αττική και στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη και το νομό Χαλκιδικής στους περισσότερους νομούς τα ποσοστά κινούνται ακόμη και κάτω από 10%. Στο Κιλκίς δεν ξεπερνά το 8%. Αντίστοιχο ποσοστό καταγράφεται και στην Ημαθία ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κινούνται ακόμη και κάτω από 1% λόγω των γεγονότων με το Μακεδονικό.

Φαίνεται ότι οι πολίτες χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα τα όσα εγκληματικά έγιναν για να καεί η Αττική και να έχουμε τόσα πολλά θύματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ηλικιωμένοι το έσκασαν από ΚΑΠΗ για να πάνε σε heavy metal φεστιβάλ

O ΣΥΡΙΖΑ στέκεται δίπλα στον Μαδούρο: «Κάποιοι επιδιώκουν νέο κύκλο αποσταθεροποίησης στη Βενεζουέλα»