in

Κεφτεδάκια και μπιφτέκια -14 tips για τον κιμά

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ | Συμβουλές και μυστικά για το πλάσιμο του κιμά.

  1. Ο πιο φυσικός τρόπος να νοστιμίσετε τον κιμά για τα μπιφτέκια ή τους κεφτέδες είναι να είστε γενναιόδωροι με τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και να μην ξεχάσετε το κρεμμύδι και λίγο σκόρδο.
  2. Το μείγμα των κιμάδων δίνει πιο νόστιμο (αλλά και πιο …παχυντικό) αποτέλεσμα από τον τελείως άλιπο κιμά. Αν δεν ακολουθείτε αυστηρή δίαιτα επιλέξτε συνδυασμό μοσχαρίσιου-χοιρινού κιμά ή αμιγώς μοσχαρίσιο που όμως να περιλαμβάνει και κομμάτια μοσχαριού με περισσότερο λίπος.
  3. Το μούλτι είναι μεγάλη ευκολία για το μείγμα των ψιλοκομμένων μυρωδικών-κρεμμυδιού, ωστόσο αν δε σας πιέζει ο χρόνος καλύτερα να τα ψιλοκόψετε με το μαχαίρι για να μην τα …ξεζουμίσετε τελείως.
  4. Για να ποτίσει αρώματα ο κιμάς από τα υλικά που βάλατε και να δέσουν οι γεύσεις πρέπει να του δώσετε χρόνο. Γι’ αυτό συστήνεται πάντα να μένει μισή με μία ώρα στο ψυγείο πριν ζυμωθεί και μαγειρευτεί.
  5. Στον κιμά που ετοιμάσατε μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί κρέμα απλό ή με σκόρδο ή με βότανα. Δίνει ιδιαίτερη, πλούσια γεύση.
  6. Ο κιμάς κοτόπουλου ή γαλοπούλας παίρνει γευστική ένταση με ψιλοκομμένη πιπεριά ή καπνιστή πάπρικα. Όταν δεν προορίζονται για δίαιτα τους ταιριάζει επίσης το ψιλοκομμένο μπέικον.
  7. Ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ κάνει τα μπιφτέκια πιο φουκωτά και αφρατά.
  8. Πιο πικάντικα γίνονται τα μπιφτέκια αν προσθέσετε στον κιμά όταν τα ζυμώνετε μισό ή ένα κύβο λαχανικών θρυμματισμένο.
  9. Ένταση στη γεύση του κιμά για τα μπιφτέκια δίνει και μια κουταλιά μουστάρδα.
  10. Αν θέλετε να καταψύξετε έτοιμη ζύμη κιμά για μπιφτέκια, αποφύγετε να βάλετε κρεμμύδι και σκόρδο. Παίρνουν βαριά μυρωδιά με την ψύξη. Τα προσθέτετε όταν τα αποψύξετε για να τα ψήσετε.
  11. Για να γίνουν πιο αφράτα τα κεφτεδάκια μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα λίγο ξίδι και λίγες σταγόνες λάδι. Το κάνετε μία μπάλα και το πετάτε από ψηλά μέσα στο μπολ που θα τα φτιάξατε. Μετά πλάθετε κανονικά τα κεφτεδάκια σας.
  12. Ούζο και κύμινο σηκώνουν τη γεύση των κεφτέδων.
  13. Αν το μείγμα του κιμά σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ή νερό (ή και τα δύο) και ξαναζυμώστε να αφομοιωθούν.
  14. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό βούτυρο, αν χτυπήσετε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο, 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Βάζετε στο ψυγείο να πήξει και σερβίρετε σε μικρά μπαλάκια πάνω σε ζεστά, ψητά μπιφτέκια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εξαγωγές …δολιοφθοράς: Φράουλες με βελόνες και στη Νέα Ζηλανδία

Τηγανητά τοστ με μανιτάρια και τυρί