Menu

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

«Κεντάει» η ΠΑ: Στην κορυφή οι «αετοί» της 331Μ της 114ΠΜ – Εντυπωσίασαν στο σχολείο του ΝΑΤΟ, TLP 2018- 3 – Βίντεο

Στην κορυφή βρίσκονται και πάλι οι «αετοί” της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς εντυπωσίασαν τους ΝΑΤΟϊκούς συναδέλφους τους με τα Mirage 2000-5. Λίγο καιρό μετά από την ελληνοαιγυπτιακή άσκηση Bright Star 2018, οι Έλληνες πιλότοι συνεχίζουν να παίρνουν διακρίσεις και να αποδεικνύουν πως ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ των ιπτάμενων μαχητών.

Για μια ακόμη φορά οι Καλύτεροι Πολεμιστές του Κόσμου «Best Warrior», στο Σχολείο των Πολεμιστών του ΝΑΤΟ το TLP 2018- 3, αναδείχθηκαν οι Δελτάδες της 331M που μόνο τυχαίο δεν είναι, οτι οι Τούρκοι τους τρέμουν στο Αιγαίο.


Η συμμετοχή της 331Μ στην στο Νατοϊκό TLP 2018-3 απέσπασε την κορυφαία διάκριση «Best Warrior» δημιουργώντας πλέον μια σταθερή παράδοση της ΠΑ στη σχετική διοργάνωση, αφού οι Ελληνικές Μοίρες αριστεύουν σχεδόν κάθε φορά.

Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, η 331 Μοίρα (331Μ) της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα veteranos.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 114ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη Mirage-2000-5 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 331 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με την αποστολή της Μοίρας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην εν λόγω εκπαιδευτική σειρά, όπου συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ισπανίας με αεροσκάφη EF2000 Eurofighter, της Γαλλίας με Rafale, του Βελγίου με F-16MLU, της Πολωνίας με F-16M και της Ιταλίας με Tornado και AMX.

ΟΙ ιπτάμενοι της 331Μ πρώτευσαν τόσο σε συλλογικό όσο και προσωπικό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Να σημειωθεί οτι τα πληρώματα των Ελληνικών Μιράζ ψηφίστηκαν από τους Χειριστές των Μαχητικών που πήραν μέρος στο TLP 2018-3 ,ως οι Καλύτεροι Πολεμιστές. Για να ακριβολογούμε ψήφισαν ποιόν θέλουν δίπλα τους στη μάχη οι ξένοι χειριστές.

Αντίστοιχες εντυπώσεις για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δημιουργήθηκαν και στην Αιγυπτιακή άσκηση Bright Star 2018, όπου όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σε ετοιμότητα μάχης οι Έλληνες πιλότοι «έσκιζαν τους αιθέρες» πάνω από τις Πυραμίδες.

Αίγυπτος, Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ελλάδα, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία, συμμετείχαν στις μεγάλες αεροναυτικές και χερσαίες ασκήσεις με ειδικές δυνάμεις με την ονομασία «Bright Star 2018» στην Αίγυπτο, σε μια περίοδο που η θάλασσα αυτή έχει «γεμίσει» ήδη από την ρωσική αρμάδα ενόψει της τεράστιας κλίμακας συριακής σύγκρουσης.

Η αεροναυτική/χερσαία δραστηριότητα διεξάγεται από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 στη στρατιωτική βάση Mohammed Najib, και στην θαλάσσια περιοχή της Α.Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος δεν προσκάλεσε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φέτος, δεδομένων των πολιτικών συνθηκών μεταξύ των δύο χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μέμος Μπεγνής: Δηλώνω άθρησκος, δεν είναι και τόσο καλός ο δημιουργός μας

Άντρας πέρασε 10 χρόνια στο δάσος για να γλιτώσει από τη γκρίνια της γυναίκα του

Back to Top
close

Ad Blocker Εντοπίστηκε!

Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock για να συνεχίσετε!

How to disable? Refresh