Μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της κυβερνήσεως και των κληρικών επιχείρησε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σύμφωνα με το newpost, «συναντήθηκε μαζί τους ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος και ενημερώθηκα για τις θέσεις τους και τις τελέυταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους».


«Συμφωνήσαμε οτι σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση τους αλλα και η μονιμότητα των κληρικών. Δεν ειναι δημόσιοι υπάλληλοι. Θρησκευτικό λειτούργημα επιτελούν. Η θέση των ΑΝΕΛ είναι οτι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της ιεραρχίας, αλλα θεωρώ οτι τα αιτήματα τους ειναι δίκαια και διασφαλίζουν την ηρεμία στην εκκλησία. Θεωρώ οτι πρέπει με αυτά τα δυο δεδομένα να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορα υπάρχει σημερα», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι τα δύο δίκαια αιτήματα των κληρικών διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ δεν έκρυψε αρχικά την ενόχλησή του που δεν είχε ενημέρωση από τον Αρχιεπίσκοπο, κάτι που προσπάθησε να μετριάσει αργότερα λέγοντας ότι «όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί άλλωστε».