in

Κοκκινιστά κεφτεδάκια σόγιας

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά! Ο καιρός πάγωσε κι εγώ είμαι σε καραντίνα. Βλέπετε πέρασα μια ίωση που άργησε πολύ να μου περάσει κι ο γιατρός με συμβούλεψε να προσέχω..Δεν πρέπει να αρρωστήσω τώρα, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε διακοπή των ακτινοβολιών μου…Οπότε προσέχω για να έχω: όχι τρέξιμο, όχι κλειστοί χώροι, όχι έκθεση σε κρύο κτλ…Μμμμ, σε καραντίνα δηλαδή! Είναι και εποχή που οργιάζουν οι ιώσεις… Τέλος πάντων θα περάσει κι αυτό. Νιώθω λίγο σαν λιοντάρι σε κλουβί, βλέπω δρομείς στο δρόμο να τρέχουν και ζηλεύω…Υπομονή και μετά θα στενάξουν οι δρόμοι και τα στάδια. Για να ξεσκουριάσω λίγο, κάνω λίγο ψευτογιόγκα, ψευτοstreching…για να ξεγελάω τον εαυτό μου και για να ξετεντώνεται λίγο και το σώμα που το νιώθω πιασμένο από το καθισιό!

Φτάνει με τα δικά μου! Ας μαγειρέψουμε τώρα τα πιο ωραία κεφτεδάκια που έχω φτιάξει ποτέ! Αρκεί να σας πω ότι η μανούλα μου είπε ότι δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κρέας και της άρεσαν πολύ! Να σημειώσω ότι η μανούλα είναι αυστηρός κριτής και δεν χαρίζεται στην κριτική της! Είτε είστε vegan, είτε νηστεύετε, είτε αποφεύγετε το κρέας αυτό το φαγάκι θα σας κερδίσει! Η σάλτσα στην οποία βυθίζονται είναι κορυφαία και τα απογειώνει! Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!


Φιλάκια πολλά! Να φροντίζετε τους εαυτούς σας! Να είστε γεμάτοι για να έχετε να δώσετε! Μουάτς!

Κοκκινιστά κεφτεδάκια σόγιας
Κοκκινιστά κεφτεδάκια σόγιας

Υλικά για 25 κεφτεδάκια:
230 γρ. κιμάς σόγιας
200 γρ. βρώμη, αλεσμένη
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μικρά καρότα, τριμμένα
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
4 κλωνάρια δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
για τη σάλτσα ντομάτας:
750 γρ. χυμός ντομάτας
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4 κλωνάρια βασιλικός
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Κοκκινιστά κεφτεδάκια σόγιας
Κοκκινιστά κεφτεδάκια σόγιας

Εκτέλεση:

Ετοιμάζω τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Τη βάζω στιμμένη σε μια λεκάνη και ρίχνω τα λαχανικά των κεφτέδων μέσα. Ανακατεύω. Κατόπιν προσθέτω τη βρώμη και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω και μετά ζυμώνω με τα χέρια. Αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο το μείγμα για να σφίξει. Μετά απλώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετώ τα κεφτεδάκια που πλάθω. Ψήνω για περίπου 1 ώρα στους 200C. Τα γυρίζω, όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά για να ψηθούν καλύτερα και από την άλλη. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζω μέσα στην κατσαρόλα με τη ζεστή ακόμα σάλτσα.
Την ώρα που η ζύμη είναι στο ψυγείο, φτιάχνω τη σαλτσούλα μου. Βάζω τον χυμό ντομάτας, ένα φλιτζάνι νερό, τον βασιλικό και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνω. Όταν πήξει η σάλτσα προσθέτω το λάδι και λίγο ακόμα βασιλικό. Αφήνω να σιγοβράσει η σάλτσα. Δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή. Τη χρειαζόμαστε για τα κεφτεδάκια. Σερβίρω με πουρέ, ρύζι, μακαρόνια ή νιόκι. Καλή σας απόλαυση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εύκολα και εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα brownies με σοκολάτα!

Σάλος με τραυματισμένο ντελιβερά που γρονθοκόπησε με σιδερογροθιά ο πρώην εργοδότης του