in

ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΈΛΑΣ

Η πιο εύκολη από όλες τις πίτες, και αυτό γιατί δεν έχει φύλλο.
Την λέμε και τεμπελόπιτα, γιατί φτιάχνετε πολύ γρήγορα και συνηθίζουμε να τη φτιάχνουμε όταν βιαζόμαστε να κάνουμε κάτι στα γρήγορα, χωρίς κόπο.
Τριμμένο κολοκυθάκι, μελιτζάνα και τυριά.
Τα τυριά, η φέτα συγκεκριμένα, δίνει ωραία γεύση στην πίτα και αλμύρα.
Μια πίτα, μια ιδέα από καλοκαίρι.
Θα χρειαστούμε:
 
2 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα
1 μικρή μελιτζάνα τριμμένη
200 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
300 γρ αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι άνηθο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Πως το κάνουμε:
 
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού έχουμε τρίψει τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα και αφού έχουμε ψιλοκόψει τον άνηθο. Τρίβουμε με τα χέρια τα τυριά και τα προσθέτουμε και αυτά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Λικέρ Βύσσινο με ολόκληρα τα φρούτα

Πανεύκολη συνταγή για μους σοκολάτας!