Υλικά και Εκτέλεση
• Κόβουμε σε κομμάτια το φιλέτο από το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Σε τηγάνι που έχει κάψει καλά, ροδίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα απ’ όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, λίγο κάρυ, γλυκιά πάπρικα σε σκόνη και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά.
Στη μέση της διαδικασίας ρίχνουμε το μπέικον με κρεμμύδι και σκόρδο, στο τέλος ψιλοκομμένο μαϊντανό που κάνει τέλεια αντίθεση στην ένταση της κρέμας γάλακτος.
Καλή επιτυχία !
Συνταγή από Giorgos Koukis”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.