Υλικά συνταγής
- 700 γρ. μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μερίδες
- 15 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα δύο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2-3 πατάτες σε κομμάτια
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη με τους χυμούς της
- αλάτι, πιπέρι, λίγοι κόκκοι μπαχάρι, χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε 1 1/2 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά και όταν σταματήσει να βγάζει αφρό, προσθέτετε το λάδι, την ντομάτα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το μπαχάρι. Βράζετε 35′.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο και συνεχίζετε το βράσιμο για τουλάχιστον 25′ ακόμη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως το μοσχαράκι και τα λαχανικά -αν χρειάζεται ενδιάμεσα συμπληρώνετε με λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνετε τη σούπα, ρίχνετε χυμό λεμονιού και τη σερβίρετε ζεστή.