ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη γέμιση: Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
- Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τις κρέπες: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο Χωριό βούτυρο αγελάδος.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο Χωριό βούτυρο αγελάδος ή Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία.
- Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό.
- Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
- Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα αναμεταξύ τους.
- Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
- Τη διπλώνουμε ‘πακέτο’ και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες.
- Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά.