in

Κρέπες αλμυρές με σπανάκι και φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη γέμιση: Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  4. Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Για τις κρέπες: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
  8. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά.
  9. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο Χωριό βούτυρο αγελάδος.
  10. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο Χωριό βούτυρο αγελάδος ή Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία.
  11. Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό.
  12. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό.
  13. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
  14. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
  15. Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα αναμεταξύ τους.
  16. Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
  17. Τη διπλώνουμε ‘πακέτο’ και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  18. Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες.
  19. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γιατί Δεν μας Δίδαξαν Ποτέ το Τέλος του Εθνικού μας Ύμνου; Διαβάστε προσεκτικά, πως τελειώνει και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Νέο χτύπημα Τσιρώνη: Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης!