in

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά !!!

Πολύ νόστιμο οικονομικό κι εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια !!!
Δοκιμάστε το και θα το ευχαριστηθείτε !!!

Υλικά μερίδες 6
300 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
4 φλιτζάνια του καφέ 310 γραμ κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
3 ντομάτες ώριμες πολύ
1 κουταλιά σούπας πελτέ
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1 κύβο προαιρετικά –εγώ βάζω —
4 κουταλιές τις σούπας λάδι
τριμμένο κεφαλοτύρι

Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,ρίχνουμε το κρεμμύδι τον σκόρδο ,και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετίσουν ανακατεύοντας συνεχώς και σπάζοντας τον κιμά με ξύλινη κουτάλα.
Λιώνετε σε μπολ τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια σας.
Διαλύεται μέσα στις ντομάτες και τον πελτέ της ντομάτες και τα αδειάζεται στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο κι αν βάλετε και τον κύβο.
Προσθέτετε επίσης και 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό  σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζεται περίπου για 40 λεπτά.

Ξεσκεπάζεται την κατσαρόλα ρίχνετε μέσα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνετε την φωτιά και μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι .
Ανακατεύετε συχνά -σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε 10 με 12 λεπτά περίπου.

Κοιτάζετε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ κι αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.
Κατεβάζετε από την φωτιά την κατσαρόλα -αφήνετε το φαγητό να μείνει λίγο και σερβίρετε με τριμμένο τυρί .Καλή σας όρεξη !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μανιάτικη γαλατόπιτα !!

ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ! Ελληνίδα παρουσιάστρια έριξε το instagram με τις ποδάρες της [ΦΩΤΟ]