Δρόμους-ποτάμια και καταστροφές άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς στην Πελοπόννησο, που «σάρωσε» χτες τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Κορινθία. Οι περιοχές αυτές δοκιμάστηκαν τις περασμένες ώρες με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς, που έχει φτάσει εξασθενημένος στην Αττική, αναμένεται να πλήξει και σήμερα αρκετές περιοχές της χώρας ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.


Πού δημιουργήθηκαν προβλήματα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίστηκαν στο Κιάτο, το Βέλο, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, το Άργος, τη Νέα Κίοαλλά και το Κιβέρι Αργολίδας, καθώς σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές ενισχύθηκαν από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

loading...