in

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 
5 Αυγα
1 Ποτήρι ηλιελαιο 
1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι γ ο χ εγω χρησιμοποιώ αλευρι ΜΑΝΝΑ
1/2ποτηρι κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτηρια ζάχαρη
3 ποτηρια νερο
ΓΛΑΣΟ
2 κουβερτουρες των 125 γραμ.
1 φλυτζανακι του καφέ γάλα χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το ηλιελαιο. Στην συνέχεια προσθετουμε ένα ένα τ αυγα και μετά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατεψει το μπεικιν και την βανίλια.
Τέλος το γάλα και το κακάο.


Ετοιμαζουμε το σιρόπι, βραζοντας την ζάχαρη με το νερό για 8 εως 10 λεπτά,και το αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρωνουμε μια φόρμα Ν 32 και βάζουμε μέσα το μειγμα.
Ψηνουμε σε προθερνασμενο φούρνο στους 180 βαθμους C για 30 λεπτά.

Λιωνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και προσθετουμε σ αυτην το γάλα.
Όταν ψηθεί η σοκολατοπιτα, την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιμένουμε με το κρύο σιρόπι.

Στην συνέχεια απλώνουμε ομοιομορφα το ΓΛΑΣΟ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Συνταγή για ένα λαχταριστό Εκμέκ Κανταϊφι

Ατζέμ πιλάφι, ένα νηστίσιμο γλύκισμα από τη Μαριαλένα Τερζή γεμάτο με τα αρώματα της Ανατολής