in

Λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο και λάδι

Υλικά

160 γραμμάρια αλεύρι


450 ml γάλα

50 ml χυμό πορτοκαλιού

130 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 βανίλια

1κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Εν τω μεταξύ αναμιγνύουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1ώρα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

xrysessyntages

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Επαγγελματική συνταγή… Γαλακτομπούρεκο

Εύκολη πίτα με ψωμί του τοστ