in

Λαδοραβανί Αγρινίου: Το Πιο Εύκολο Και Νόστιμο Γλυκό Της Σαρακοστής Εύκολη Νηστίσιμη Συνταγή Για Το Πιο Νόστιμο Κι Αφράτο Γλυκό Της Σαρακοστής

Λαδοραβανί Αγρινίου: Το Πιο Εύκολο Και Νόστιμο Γλυκό Της Σαρακοστής

Λαδοραβανί Αγρινίου: Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για την Σαρακοστή. Θέλετε ένα ραβανί νηστίσμο για τις ημέρες της νηστείας για εσάς και την οικογένεια σας για όλες τις ώρες; Σας έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή.


Ραβανί: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.

Τα υλικά και οι οδηγίες της συνταγής

 Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
– 500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
– 4 ποτήρια (σ.σ. νερού) νερό
– 2 ποτήρια (σ.σ. νερού) λάδι (σ.σ. σπορέλαιο)
– 2 με 3 κάψουλες βανίλιας
– 1 πορτοκάλι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
– 1 λεμόνι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
– Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
– Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
– Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
– Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3 με 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
– Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (σ.σ. 30×40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
– Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.

Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

– Το χαράσσουμε πρώτα κάθετα σχηματίζοντας λωρίδες και έπειτα διαγώνια για να σχηματίσουμε ρόμβους.
– Αν θέλουμε βάζουμε και από αμύγδαλο φιλέ στη μέση από κάθε κομμάτι.
– Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα παντού.
– Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
– Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την κανελοζάχαρη (σ.σ. αναμειγνύουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 1-2 κουταλιές σούπας κανέλα) και πασπαλίζουμε το ραβανί να πάει παντού.
– Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Όταν γεννήθηκε της έδιναν λίγες ώρες ζωής – σήμερα γιορτάζει τα 3 της χρόνια

Βουβός θρήνος: Νεκρή η 15χρονη Ιωάννα Σκορδή, μετά το χειρουργείο – «Έσβησε» από ακατάσχετη αιμορραγία