Υλικά
-
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
180 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας
-
Γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας στραγγισμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Βήματα
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο μέχρι να σφίξει και να στέκεται.
-
Σπάμε μέσα τα μπισκότα και ρίχνουμε και το γλυκό(προαιρετικά) και ανακατεύουμε.
-
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
-
Παγωνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο και άλλες 4 ώρες στην κατάψυξη.
-
Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
-
Εγώ στη φωτογραφία έβαλα κουταλίτσες μαρμελάδας στο κέντρο σε στρώσεις και από πάνω άπλωσα ελάχιστη μαρμελάδα. Και το πάγωσα κατευθείαν στην κατάψυξη.