in

Λικέρ Βύσσινο με ολόκληρα τα φρούτα

Το λικέρ βύσσινο είναι το πιο παλιό, αλλά και πιο ωραίο σπιτικό λικέρ που υπάρχει.
Με το εξαιρετικό άρωμα, τη μοναδική γλυκόξινη γεύση και το υπέροχο, βαθυκόκκινο χρώμα του, κλείνει μέσα του ολόκληρο το καλοκαίρι.
Γίνεται πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα, απλά πρέπει να το περιμένουμε να ωριμάσει.

Λικέρ Βύσσινο εύκολο

Υλικά


•   1 κιλό βύσσινα ώριμα και σφιχτά
•   750 ml 
τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο 

•   1 κρασοπότηρο κονιάκ
•   700 – 800 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
 
•   5 γαρύφαλλα
•   1 ξύλο κανέλλας
•   1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Διαλέγουμε βύσσινα χωρίς χτυπήματα, ώριμα και γλυκά, αλλά όχι παραγινομένα. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.

Έπειτα, φορώντας καλύτερα γάντια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και, χωρίς να βγάλουμε τα κουκούτσια, τοποθετούμε τα βύσσινα σ’ ένα μπολ.

Όταν τα τελειώσουμε όλα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του ή με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2 μέρες, ώστε να βγάλουν τα βύσσινα λίγο από το χρώμα τους.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μπολ με τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε ένα αποστειρωμένο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, το κονιάκ και τόσο τσίπουρο, που να φτάνει μέχρι ένα δάχτυλο κάτω από το χείλος του βάζου. Ανακατεύουμε λίγο τα υλικά και σφραγίζουμε καλά το βάζο.

Το τοποθετούμε στον ήλιο για 40 περίπου μέρες, ανακινώντας το κάθε μέρα στην αρχή και μια δυο φορές την εβδομάδα στη συνέχεια.
Μετά τις 30 – 35 μέρες δοκιμάζουμε το ποτό, κι αν μας αρέσει το τελειώνουμε, αλλιώς
 το αφήνουμε να γίνει μερικές μέρες ακόμα.

Όταν το λικέρ μας είναι έτοιμο, του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μετά το σουρώνουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, κρατώντας στην άκρη τα βύσσινα.
Έπειτα το περνάμε πρώτα από διπλό τουλπάνι (λεπτό ύφασμα), μετά από βαμβάκι και το ρίχνουμε σε πολύ καθαρά ή αποστειρωμένα μπουκάλια.


Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με πάγο, αλλά και σε δροσερά κοκτέιλ.

— Τα βύσσινα που κρατήσαμε στο σουρωτήρι δεν τα πετάμε, αλλά μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα βάζο, που θα το γεμίσουμε με ένα ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης (όσο νερό τόση ζάχαρη, βρασμένο για τρία λεπτά) και να τα κάνουμε κομπόστα. Ετσι θα τα έχουμε πρόχειρα για να φτιάξουμε σοκολατάκια, να στολίσουμε τούρτες ή κέϊκ και ό,τι άλλο θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εύκολη συνταγή για donuts στο φούρνο!

ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΈΛΑΣ