in

Λιποδιαλύτες χάσε άμεσα κιλά μάθε τα πάντα πώς λειτουργούν

loading...

Λιποδιαλύτες χάσε άμεσα κιλά μάθε τα πάντα πώς λειτουργούν
Αν έχεις προσπαθήσει να χάσεις λίπος σίγουρα θα έχεις ακούσει για τους λιποδιαλύτες, ίσως και να δοκίμασες κάποτε.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω τα πάντα για αυτούς έτσι ώστε να σου λυθούν οι απορίες που έχεις όταν ακούς για αυτά τα συμπληρώματα διατροφής.


Ο λιποδιαλύτης καίει λίπος;

Λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί ότι παίρνοντας κάποιο προϊόν λιποδιάλυσης θα χάσουν μαγικά τα κιλά τους με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο λιποδιαλύτης δεν περιέχει μαγικές ουσίες που μόλις τον καταπιείς σε οδηγεί σε απώλεια λίπους. Αυτο το Προϊόν υπόσχεται να κάνει όσα δεν κάνουν οι λιποδιαλυτες ρίξε μια ματιά εδώ http://bit.ly/BlackLatteGR

Αυτό που οδηγεί σε απώλεια λίπους είναι το θερμιδικό έλλειμμα σε συνδυασμό με την αυξημένη σωματική δραστηριότητα.

Αν κάνεις αυτά τα δύο πράγματα θα κάψεις λίπος.

Άρα ο λιποδιαλύτης είναι άχρηστος;

Όχι ακριβώς.

Ο λιποδιαλύτης, εφόσον περιέχει δυνατά συστατικά και όχι αποτυχημένα βότανα, θα βοηθήσει δραματικά την όλη διαδικασία απώλειας λίπους.

Πρέπει να ξέρεις ότι ένας καλός λιποδιαλύτης συμβάλλει, όχι τόσο στην άμεση απώλεια λίπους αλλά στην έμμεση βοήθεια που σου δίνει κατά την διάρκεια της δίαιτας και της γυμναστικής. Είναι ένας σύμμαχος που θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις τον στόχο σου.

Ο λιποδιαλύτης συνοπτικά:

1)Ανεβάζει τον βασικό μεταβολισμό: Αυξημένος μεταβολισμός σημαίνει και περισσότερες καύσεις. Άρα παίρνοντας έναν δυνατό λιποδιαλύτη οι ημερήσιες θερμίδες που καις, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας θα είναι περισσότερες απ΄ότι αν δεν χρησιμοποιείς κάποιο σκεύασμα. Μπορείς να καταλάβεις την  αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, απο την ταχυκαρδία, τον ανεξήγητο ιδρώτα ενώ δεν κινείσαι και την αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα σου. Ένας καλός λιποδιαλύτης προκαλεί όλες αυτές τις παρενέργειες και είναι ένας δείκτης ότι αυτό που πήρες δουλεύει και δεν είναι για τα σκουπίδια. Επιπλέον η αύξηση του μεταβολισμού είναι απαραίτητη σε περίοδο δίαιτας, καθώς ο μεταβολισμός εκείνη την περίοδο πέφτει αισθητά(είναι απόλυτα φυσικό). Με τον λιποδιαλύτη αντισταθμίζεις αυτή την πτώση του μεταβολισμού.

2)Κόβει την όρεξη: Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως ο λιποδιαλύτης κόβει την όρεξη για φαγητό. Η πείνα είναι το βασικότερο εμπόδιο που έχεις να αντιμετωπίσεις όταν προσπαθείς να κάψεις λίπος. Οι περισσότεροι σπάνε τις δίαιτες τους γιατί κλωτσάει το ανθρώπινο και φυσιολογικό ένστικτο της ΠΕΙΝΑΣ!Ειδικά κατά την διάρκεια της δίαιτας όλες οι ορμόνες που σχετίζονται με την αίσθηση της πείνας υπερλειτουργούν, με αποτέλεσμα να πεινάς συνέχεια. Ο λιποδιαλύτης μπλοκάρει την πείνα και τις λιγούρες και ρυθμίζει την όρεξη σου κατά την διάρκεια της ημέρας.

3)Δίνει ενέργεια και ψυχική ώθηση: Μια ακόμα παρενέργεια της δίαιτας, που οφείλεται σε πτώση του μεταβολικού ρυθμού είναι η πεσμένη σωματική ενέργεια και ψυχική διάθεση.Είναι κάτι το φυσιολογικό. Όταν το σώμα σου υποσιτίζεται, μειώνει αυτόματα όλες τις λειτουργίες του προκειμένου να επιβιώσει. Κάνει οικονομία δυνάμεων και δεν το ενδιαφέρει αν εσύ θέλεις να κάψεις λίπος.  Με συνέπεια να »πέφτεις» σε όλα τα επίπεδα: να μην θέλεις να γυμναστείς, να αισθάνεσαι κόπωση, να είσαι κυκλοθυμικός,να μην έχεις όρεξη για ζωή, να έχεις χαμηλή λίμπιντο κτλ. Ένας ισχυρός λιποδιαλύτης, διεγείροντας την νορεπινεφρίνη και την αδρεναλίνη (ουσίες που εκκρίνονται στο σώμα  και ευθύνονται για την εγρήγορση), βοηθάει στο να υπερνικήσεις την γενικότερη κόπωση που αισθάνεσαι εξαιτίας της δίαιτας και να κάνεις την διαδικασία απώλειας λίπους πιο υποφερτή και περισσότερο ευχάριστη.

4)Καίει λίπος: Συμβάλλει στην απελευθέρωση και καύση των λιπαρών οξεών που έχουμε αποθηκευμένα στο σώμα μας έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για ενέργεια, .

5)Placebo effect: Όπως κάθε φάρμακο που υπόσχεται μια λύση και προκαλεί στον ασθενή την σιγουριά της ίασης, έτσι και ο λιποδιαλύτης με την υπόσχεση ότι θα κάψεις λίπος σου προκαλεί αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρεις. Σε μια προσπάθεια απώλειας λίπους η αυτοπαρακίνηση, η θετική ψυχολογία και η πίστη ότι θα τα καταφέρεις είναι βασικοί παράγοντες επιτυχίας.

Αυτά κάνει σε γενικές γραμμές ένας λιποδιαλύτης.

Είναι απαραίτητος;

Θεωρητικά όχι.

Εφόσον τρώς λιγότερες θερμίδες απο αυτές που χρειάζεσαι και ασκείσαι εντατικά και κάνεις αυτά τα δύο πράγματα για αρκετό καιρό θα χάσεις λίπος και θα πετύχεις τον στόχο σου.

Ωστόσο τα πράγματα στην πράξη είναι πολύ διαφορετικά.

Κάτι βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν αρκεί απλά να κάνεις τα παραπάνω πράγματα, αλλά όπως είπα πρέπει να τα κάνεις για καιρό. Η δίαιτα στην αρχή, όταν έχεις αρκετό λίπος για να κάψεις μπορεί να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά στη συνέχεια καθώς χάνεις κιλά η κατάσταση ζορίζει. Γιατί στην αρχή λόγω της περίσσειας λίπους που διαθέτεις έχεις αρκετή ενέργεια, ο μεταβολισμός παραμένει υψηλός και η πείνα δεν χτυπάει την πόρτα σου. Τότε δεν χρειάζεσαι κανέναν λιποδιαλύτη. Η κατάσταση αυτή αντιστρέφεται όσο πλησιάζεις σε χαμηλά ποσοστά λίπους και η δίαιτα γίνεται δυσκολότερη. Το σώμα σου δεν είναι σύμμαχος σου στην προσπάθεια αυτή! Δεν το απασχολεί καθόλου αν θα κυκλοφορείς στις παραλίες με six pack. Το σώμα σου θέλει ένα πράγμα:να επιβιώσει. Και όταν πέφτει σε λίπος και βρίσκεται σε θερμιδικό έλλειμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το εκλαμβάνει σαν απειλή για την επιβίωση του. Και έτσι αναπτύσσει μηχανισμούς για να σταματήσει αυτή η κατάσταση: Επιβραδύνει τον μεταβολισμό, αυξάνει την πέινα, μειώνει την σωματική δραστηριότητα. Γιαυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να φέρεις είς πέρας ένα πρόγραμμα δίαιτας. Χρειάζεται πολύ πειθαρχία και αποφασιστικότητα για να ολοκληρώσεις μια δίαιτα και να νικήσεις το σώμα σου.

Εφόσον πρακτικά κάποια στιγμή η απώλεια λίπους σαμποτάρεται απο το σώμα σου, η λύση κατά την γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις λιποδιαλύτη για να συνεχίσεις μέχρι τέλους.

 

Δεν λέω ότι δεν γίνεται να χάσεις λίπος χωρίς λιποδιαλύτη. Αυτό που λέω είναι πως η διαδικασία απώλεια λίπους θα γίνει πιο εύκολη με τον λιποδιαλύτη και πιο δύσκολη χωρίς τον λιποδιαλύτη.

Στο λέω απο πρώτο χέρι έχοντας καταφέρει να φτάσω μονοψήφια ποσοστά λίπους με λιποδιαλύτη και χωρίς λιποδιαλύτη. Η μέρα με την νύχτα κυριολεκτικά. Όταν το λίπος σου πέφτει κάτω απο το 10% είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ σωματικά και νοητικά να υποσιτίζεσαι με στεγνές τροφές και παράλληλα να πρέπει να βγάλεις 2ωρες σκληρές προπονήσεις + όλες τις δραστηριότητες που έχεις να κάνεις, δουλειά, διάβασμα κτλ. Με τον λιποδιαλύτη τουλάχιστον  έχεις ένα στήριγμα που κάνει την κατάσταση περισσότερο υποφερτή(ακόμα και τότε όμως μην νομίζεις ότι είναι εύκολο, πάλι χρειάζεται στρατιωτική πειθαρχία στην δίαιτα και την γυμναστική).

Αν εγώ έχω την ανάγκη να χρησιμοποιήσω λιποδιαλύτη, που έχω ήδη αυξημένη πειθαρχία, χαμηλό ποσοστό λίπους, καλό μεταβολισμό και κάνω δίαιτα για πλάκα, φαντάσου πόσο τον έχεις ανάγκη εσύ ειδικά αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι πρέπει να χάσεις, αρκετά κιλά, έχεις αποτύχει σε προηγούμενες προσπάθειες δίαιτας, δουλεύεις, έχεις οικογένεια και  λίγο χρόνο για γυμναστική. Με τόσα εμπόδια οι πιθανότητες επιτυχίας είναι κατά σου οπότε είναι ακόμα πιο επιβεβλημένο να χρησιμοποιήσεις λιποδιαλύτη. Χρειάζεσαι κάτι που θα διευκολύνει την δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεσαι, ακόμα και αν η βοήθεια που σου παρέχει ένας λιποδιαλύτης είναι μόνο 5%. Οποιαδήποτε βοήθεια μετράει.

Να τονίσω πάλι ότι βασικό προαπαιτούμενο για να πάρεις λιποδιαλύτη είναι το θερμιδικό έλλειμα και η σωματική άσκηση.

Εφόσον κάνεις αυτά τα δύο ο λιποδιαλύτης θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειας αυτής. Αν όμως δεν τα κάνεις ήδη μην μπεις στον κόπο να χρησιμοποιήσεις και απλά θα πετάξεις τα λεφτά σου.

Είναι επικίνδυνος;

Αν δεν έχεις καρδιακά προβλήματα ο λιποδιαλύτης είναι ασφαλής και δεν διατρέχεις κάποιον κίνδυνο. Σε κάθε περίπτωση, πριν πάρεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα  συμβουλέψου τον γιατρό σου.

Αν θέλω να το κάνω με φυσικό τρόπο/χωρίς συμπληρώματα;

Ένα απο τα πιο χαζά επιχειρήματα που ακούω και παραδέχομαι ότι κάποτε υποστήριζα και εγώ, είναι αυτό που λέει πως θέλω να φτιάξω το σώμα μου χωρίς συμπληρώματα-με φυσικό τρόπο. Λες και αν πάρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής το κάνεις με τεχνητό τρόπο, δηλαδή πετυχαίνεις το αποτέλεσμα με επιβλαβής ουσίες κτλ. Η διχοτόμηση φυσικό-τεχνητό είναι χωρίς κανένα νόημα. Οτιδήποτε τρως έχει παρασκευαστεί σε εργοστάσιο και έχει τεχνητά αρώματα, πρόσθετα και συντηρητικά. Ίσως καπνίζεις και πίνεις αλκοόλ, δυό συνήθειες καθόλου φυσικές. Εκεί γιατί δεν προβληματίζεσαι για το γεγονός ότι αυτά που βάζεις μέσα σου δεν είναι φυσικά;

Επίσης όταν είσαι άρρωστος παίρνεις φάρμακα ή όταν κόβεσαι με μαχαίρι πηγαίνεις στο γιατρό να σου κάνει ράμματα. Δεν αφήνεις την αρρώστια να περάσει με φυσικό τρόπο, ούτε περιμένεις την φύση να κλείσει το κόψιμο απο το μαχαίρι και να ιαθείς φυσικά. Χρησιμοποιείς τεχνητά μέσα: Τα φάρμακα και την ιατρική. Το να χρησιμοποιήσεις λοιπόν κάποιο συμπλήρωμα λιποδιαλύτη για να σε βοηθήσει στον στόχο σου είναι ακριβώς το ίδιο. Χρησιμοποιείς ένα μέσο για να πετύχεις έναν στόχο: Να κάψεις λίπος. Aπο την στιγμή που το μέσο αυτό δεν έχει κάποια αρνητική επίπτωση πάνω σου (ο λιποδιαλύτης δεν είναι αναβολικό-ανδρογόνο, έτσι ώστε να έχεις παρενέργειες), δεν βλέπω τον λόγο να μην το χρησιμοποιήσεις, απλά και μόνο επειδή είναι συμπλήρωμα διατροφής και παρασκευάζεται σε κάποιο εργαστήριο. Εξάλλου δεν θα το χρησιμοποιήσεις για μια ζωή, αλλά μόνο για το διάστημα που προσπαθείς να χάσεις λίπος.

Τέλος αν υποθέσουμε ότι έχεις αρκετά παραπανίσια κιλά:

loading...

Τι θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στην υγεία σου;

Η διαιώνιση της παχυσαρκίας που έχει σαν συνέπεια πληθώρα προβλημάτων υγείας όπως διαβήτη τύπου 2, ινσουλινοαντίσταση, φραγμένες αρτηρίες, καρδιακά προβλήματα και οστικές παθήσεις;

Ή η κατανάλωση ενός λιποδιαλύτη, που κατα την γνώμη σου ίσως είναι επικίνδυνος, όμως θα σε οδηγήσει με ευκολότερο τρόπο σε ένα υγιές και βιώσιμο βάρος;

Είναι ερωτήματα που θα έπρεπε να σκεφτείς.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι λιποδιαλύτες; Αυτο το Προϊόν υπόσχεται να κάνει όσα δεν κάνουν οι λιποδιαλυτες ρίξε μια ματιά εδώ http://bit.ly/BlackLatteGR

Αρχικά οι περισσότεροι λιποδιαλύτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι μάπα! Ειδικά αυτοί που βρίσκεις σε φαρμακεία.

Επίσης κάτι βότανα και τσάγια που βρίσκεις σε βιολογικά μαγαζιά πάλι μάπα. Επειδή κάποιος σου λέει ότι η τσουκνίδα είναι λιποδιαλυτική δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει κιόλας.

Α, και αν ακούσεις απο κάποιον να σου λέει ότι τρώγοντας μια συγκεκριμένη τροφή καις λίπος, πχ αν φας ανανά ή γκρείπφρουτ θα κάψεις λίπος, δώστου μια σφαλιάρα. Γιατί η κατανάλωση τροφής σημαίνει κατανάλωση θερμίδων και κατανάλωση θερμίδων σημαίνει ότι δεν θα κάψεις λίπος. Για να κάψεις λίπος πρέπει να έχεις απώλεια θερμίδων κάτι που δεν γίνεται όταν τρως οποιαδήποτε τροφή που περιέχει θερμίδες!

Οι ΤΟΠ λιποδιαλυτικές ουσίες σύμφωνα με προσωπικές μου δοκιμές και επιστημονικές έρευνες είναι οι παρακάτω:

Καφείνη

yohimbine hcl

Εφεδρίνη

ma huang

1,3 dimethelamylamine(DMAA)

citrus aurantium

synephrine

hordenine

capsaicin

DMHA

dendrobium

3,5 diiodothyronine(t2)

halostachine

green tea extract

Όλες αυτές οι ουσίες είναι πολύ δυνατές και διεγερτικές και κάνουν την δουλειά τους με το παραπάνω. Αν έχεις πρόβλημα με την καρδιά σου, υπέρταση, κατάθλιψη ή ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή καλύτερα να τις αποφύγεις. Σε κάθε περίπτωση πριν πάρεις κάποιον λιποδιαλύτη ρώτα τον γιατρό σου και μην ακολουθείς τυφλά αυτά που διαβάζεις στο ιντερνετ. Μπορεί να είμαι ένας άσχετος που δεν ξέρει τι γράφει. Μην είσαι επιπόλαιος λοιπόν.

-Η εφεδρίνη, μια απο τις πιο αποτελεσματικές ουσίες σχετικά με την λιποδιάλυση, που χρησιμοποιείτο ακόμα και απο αθλητές απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες εξαιτίας των θανάτων που προκάλεσε η κατάχρησή της. Ο συνδυασμός καφείνης-εφεδρίνης-ασπριρίνης είναι απο τους πιο γνωστούς και αποτελεσματικούς, ως προς την καύση λίπους.

-Κάτι που ίσως δεν ήξερες είναι πως η καφείνη είναι εξαιρετικά λιποδιαλυτική αλλά μόνο σε μεγάλες δόσεις! Το καφεδάκι που πίνεις δεν αρκεί . Θέλεις πάνω απο 200 mg καφείνης για να έχεις οποιοδήποτε αποτέλεσμα ως προς την καύση λίπους. Η βάση κάθε λιποδιαλύτη είναι η καφείνη, κάτι που θα διαπιστώσεις αν διαβάσεις απο πίσω την διατροφική τους πινακίδα. Όλοι οι τίμιοι λιποδιαλύτες περιέχουν υψηλές δώσεις καφείνης. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ λιποδιαλύτη σου συνιστώ να ξεκινήσεις μόνο με καφείν, η οποία υκλοφορεί και σε μεμονωμένα χάπια των 200mg. Στην αρχή της δίαιτας ίσως είναι και η μόνη ουσία που θα χρειαστείς. Αργότερα θα χρειαστείς πιο ισχυρά συστατικά.

-Οι παραπάνω ουσίες είναι θερμογενετικές, δηλαδή προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι θερμογενετικοί λιποδιαλύτες είναι και οι πιο ισχυροί. Υπάρχουν και μη θερμογενετικοί λιποδιαλύτες όπως η καρνιτίνη και το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ(cla), που όμως δεν είναι τόσο ισχυροί σε λιποδιάλυση. Ωστόσο είναι καλές εναλλακτικές, αν για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις θερμογενετικό λιποδιαλύτη.

Συμπερασματικά:

-Η απόλυτη συνταγή για απώλεια λίπους είναι το θερμιδικό έλλειμμα και η σωματική άσκηση. Αν κάνεις αυτά τα δύο θα κάψεις λίπος και δεν χρειάζεσαι κανένα συμπλήρωμα για να το πετύχεις.

-Πρακτικά όμως, εκτός και αν είσαι τέρας πειθαρχίας, η σκληρή δίαιτα και άσκηση μπορεί να σπάσουν μακροπρόθεσμα και ειδικά όσο μειώνονται τα ποσοστά λίπους. Το σώμα σου πολεμάει την περαιτέρω μείωση λίπους, με διάφορους τρόπους. Υπο αυτές τις συνθήκες η χρήση λιποδιαλύτη είναι επιβεβλημένη. Είναι ένα μέσο που θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις τον τελικό στόχο,χωρίς να σπάσεις.

-Οι πιο αποτελεσματικοί λιποδιαλύτες είναι οι θερμογενετικοί-διεγερτικοί. Συνήθως καταλαβαίνεις την δράση τους αμέσως:Ανεβασμένη θερμοκρασία, ιδρώτας, ταχυπαλμία, νοητική ενέργεια, εγρήγορση. Μαντζούνια, βότανα και αφεψήματα που υπόσχονται λιποδιάλυση συνήθως είναι άχρηστα. Πριν αγοράσεις το οτιδήποτε κάνε έρευνα και δες αν όντως παρέχει αυτό που σου υπόσχεται.

Αυτο το Προϊόν υπόσχεται να κάνει όσα δεν κάνουν οι λιποδιαλυτες ρίξε μια ματιά εδώ http://bit.ly/BlackLatteGR

loading...
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Δίαιτα Dukan τα πάντα πως μπορώ να αγοράσω ρόφημα για απώλεια βάρους

Σε πανικό ο Μητσοτάκης: Δείτε την δημοσκόπηση που τον σόκαρε. Ποιοι «δικοί του» τον κατατροπώνουν