ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
500 γρ. σπαγγέτι (1 πακέτο)
4 κ.σ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ή 1 κ.γ νιφάδες τσίλι
αλάτι
6 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια αλλά κρατάμε ένα μέρος από το νερό τους.
- Ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά και αν μας φαίνονται πολύ στεγνά προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα ή αν νηστεύετε με τριμμένα αμύγδαλα.