Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης (ή κλασικά, λευκά)
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 100-150 ml κρασί
  • αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, αν σας αρέσει

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά συνεχίζοντας το σοτάρισμα και στο τέλος τα μανιτάρια κομμένα. Συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των μανιταριών.
  2. Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς και τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.
  3. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά-μανιταριών και με τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.

Συμβουλή

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα τριμμένο καρότο. Το σοτάρετε κι αυτό μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.