in

ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ! ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ!

Πεντανόστιμα και ζουμερά αυτά τα μπιφτεκάκια, είναι ιδανικά να φτιάξετε μαζί τους σπιτικά μπέργκερ. Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 8 λεπτές φέτες μπέικον
  • 2 φρυγανιές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:


  1. Βάζετε τις φρυγανιές στο μούλτι και τις τρίβετε. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και το πλάθετε σε μπάλες. Πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα. Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι μέσα με μια φέτα μπέικον και την συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ψημένες αραβικές πίτες και ψιλοκομμένη ντομάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ – ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ!