Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μεταφέρθηκε το ζεύγος Παπαντωνίου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα μεταφερθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, την αποκαλούμενη VIP και η Σταυρούλα Κουράκου στην πτέρυγα γυναικών.

Η απόφαση για την προφυλάκιση του ζεύγους ελήφθη χθες βράδυ με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Οι εξηγήσεις τους για την προέλευση των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων φαίνεται ότι δεν έπεισαν τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και έτσι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το ζεύγος εξήλθε των δικαστηρίων με χειροπέδες στα χέρια. Με κλούβα οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσαν και σήμερα το πρωί ελήφθη η απόφαση να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι τρεις λόγοι για την προφυλάκιση

Τρεις είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που ανακριτές και εισαγγελέας διέταξαν την προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, ακόμη κι αν ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έχει πια κρατικό αξίωμα. Με δυο λόγια, πιθανολογείται ότι αν παραμείνουν ελεύθεροι θα συνεχίσουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, στη συνέχεια την αμφισβήτησαν.

Να σημειωθεί ότι από στιγμή σε στιγμή ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου αναμένεται να οδηγηθούν στον Κορυδαλλό.

Το χρονικό της απόφασης για την προφυλάκιση 

Η απόφαση της προφυλάκισης του ζεύγους Παπαντωνίου ελήφθη χθες τη νύχτα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Είχαν προηγηθεί οι πολύωρες απολογίες τόσο του πρώην υπουργού, προχθές, όσο και της συζύγου του, χθες.

Όπως αποδείχθηκε όμως, δεν έπεισαν ανακριτές και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή τους.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμό τους και τα οποία φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου ως δώρο κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας το 2003, και συγκεκριμένα για τον εκσυγχρονισμό φρεγατών.

Διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το ζεύγος Παπαντωνίου εξήλθε από τα δικαστήρια φορώντας χειροπέδες, τις οποίες είχαν καλύψει με τα σακάκια τους. Μπήκαν σε μια κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ήταν σε κατάσταση σοκ. Διανυκτέρευσαν σε ξεχωριστά κελιά, σήμερα το πρωί έβγαλαν τις απαραίτητες φωτό και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου με χειροπέδες και η σύζυγός του βγαίνουν από τον ανακριτή με χειροπέδες -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΟ Γιάννος Παπαντωνίου με χειροπέδες και η σύζυγός του βγαίνουν από τον ανακριτή με χειροπέδες -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Γιάννος Παπαντωνίου (K-ΠΙΣΩ) και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου (Δ) εξέρχονται από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων με χειροπέδες -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΟ Γιάννος Παπαντωνίου (K-ΠΙΣΩ) και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου (Δ) εξέρχονται από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων με χειροπέδες -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του κρατούνται απόψε στη ΓΑΔΑ -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

loading...