in

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει κανονική χώρα όσο στην εξουσία βρίσκονται Τσίπρας-Καμμένος

Ο πρωθυπουργός του ψεύδους προπαγανδίζει καινούργιους μύθους – Αλλοπρόσαλλη και κυνική η κυβέρνηση – Υπόσχονται κοινωνικό μέρισμα ενώ 300.000 Έλληνες περιμένουν τις συντάξεις τους – Έχουν νομοθετήσει μέτρα 15 δισ. και δίνουν πίσω το 1/10 – Μύθος η έξοδος από τα Μνημόνια το 2018 – Υπάρχουν ερωτήματα για την αναβάθμιση των F-16

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εφ’  όλης της ύλης άσκησε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το μεσημέρι της Τετάρτης καταρρίπτοντας τους μύθους που καλλιεργεί «ο πρωθυπουργός ψεύδους και του φόβου» όπως χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «προσπαθεί να έχει την αυταπάτη ότι μπορεί να αντιδράσει προπαγανδίζοντας καινούργιους μύθους». Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων την κυβέρνηση όσον αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, έθεσε ερωτήματα για την αναβάθμιση των F-16 τονίζοντας ότι «δεν θα ανεχθούμε αδιαφάνειες» ενώ διεμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση του κράτους δικαίου».

«Λένε ότι υπάρχει πλεόνασμα και θα μοιραστεί, ότι επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομία μόνο που η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι και δεν θα γίνει κανονική χώρα. Δεν είναι κανονική χώρα όταν τρεις Ευέλπιδες δέχονται επίθεση και κανείς δεν αντιδρά. Δεν είναι κανονική χώρα όταν τα πανεπιστήμια γίνονται εστίες βίας και αναρχίας» ξεκίνησε την επίθεσή του στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης.


«Όσο κυβερνούν Τσίπρας-Καμμένος μια αλλοπρόσαλη και κυνική ομάδα που ενδιαφέρεται για την εξουσία η Ελλάδα θα απομακρύνεται από το να γίνει κανονική χώρα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους κάνοντας λόγο για αίτημα των πολιτών η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα και να βγει από την κρίση «γι’ αυτό οι πολίτες θέλουν να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Ο κ. Τσίπρας θεωρεί επιτυχία την επιστροφή σε αναιμική ανάπτυξη και το κάνει με αυταρέσκεια προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Ο κ. Τσίπρας δημιούργησε τη γενιά των 395 ευρώ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μάλλον ο κ. Τσίπρας έχει χαθεί στη μετάφραση» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «μια κυβέρνηση που τρέμει ένα πράγμα μην τυχόν και χάσει την εξουσία».

«Άδειο πουκάμισο η έξοδος από τα Μνημόνια το 2018»

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε μύθο και άδειο πουκάμισο την έξοδο από τα Μνημόνια το 2018 εξηγώντας ότι «ήδη από 1η Ιανουαρίου 2019 ξεκινά ένα τέταρτο Μνημόνιο με μέτρα 5 δισ., περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου. Πρόκειται για μέτρα Τσίπρα-Καμμένου».

«Ο κ. Τσίπρας δέσμευσε την Ελλάδα σε πολύ υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και αυτό ήταν το τίμημα της αναξιοπιστίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «από τα Μνημόνια θα βγαίναμε από το 2015 αν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά κάποιο με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ότι γύρισε τη χώρα τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω και να κοστίσει στη χώρα 100 δισ. και γι’ αυτόν τον προκάλεσε αν πιστεύει ότι είναι εφικτή η έξοδος από τα Μνημόνια «ας έρθει στη Βουλή να καταργήσει τα μέτρα που έχει ψηφίσει».

Θράσος η υπόσχεση για κοινωνικό μέρισμα

Επόμενο πεδίο κριτικής αποτέλεσε το υπερπλεόνασμα το οποίο χαρακτήρισε «αποτυχία της κυβέρνησης αυτής». Όπως εξήγησε «κανείς δεν μας υποχρεώνει να έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα πέραν αυτού που μας υποχρεώνουν τα αχρείαστα Μνημόνια Τσίπρα. Στόχος κάθε κυβέρνησης πρέπει να είναι ο περιορισμός των πλεονασμάτων».

Χαρακτήρισε θράσος την υπόσχεση για κοινωνικό μέρισμα ενώ 300.000 περιμένουν τις συντάξεις τους κάνοντας λόγο για «μια βαθιά ανήθικη διακυβέρνηση».

«Έχουν νομοθετήσει μέτρα 15 δισ. ευρώ και πανηγυρίζουν για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν το 1/10 δηλαδή 1,5 δισ. ευρώ. Πάει πολύ επειδή του αρέσει του κ. Τσίπρα το καραβάνι της εξουσίας να θεωρεί τους πολίτες από τα υποζύγια» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αντίθετα πρότεινε από το υπερπλεόνασμα, αν προκύψει, να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ και να δώσει επιτέλους η κυβέρνηση μια έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ

«Πάψτε κ. Τσίπρα να πανηγυρίζετε για το υπερπλεόνασμα γιατί αυτό το κλέβετε από ένα μέρος της κοινωνίας που κάνετε να υποφέρει» κατέληξε για το θέμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την κριτική στους χειρισμούς Τσίπρα είπε ότι «δεν είχε σχέδιο του 2015 όταν ταυτίστηκε με τον Βαρουφάκη, δεν είχε όταν υπέγραψε τα Μνημόνια, δεν έχει ούτε τώρα που εφαρμόζει μέτρα στο παρα 5′ απλώς για να νέμεται την εξουσία. Καταστρέφει τις προοπτικές μας καταστρέφοντας ένα μέλλον που μας αξίζει. Ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται με στόχο μόνο να μείνει στην εξουσία».

Ο Τσίπρας βάζει τις εσωκομματικές ισορροπίες πάνω από το εθνικό συμφέρον

Όσον αφορά το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ είπε ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία να προωθηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα που δυστυχώς αυτή χάθηκε.

«Ο κ. Τσίπρα δεν έκανε τίποτα από όσα τον καλέσαμε να πετύχει. Με εξαίρεση κάποιες φωτογραίες και ωραία λόγια διπλωματικής αβρότητας δεν πήρε τίποτα ούτε για τη βάση της Σούδας ούτε για κάποιες δεσμεύσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για εθνικά θέματα ούτε για συγκεκριμένες επενδύσεις

Ειδικά για τη βάση της Σούδας ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτιμά ετήσιες συμβάσεις αντί μια πολύετη συμφωνία με τα μεγαλύτερα ανταλλάγματα επειδή οι ετήσιες ανανεώσεις δεν χρειάζονται την έγκριση της Βουλής. «Ο Τσιπρας δεν θέλει να μπει στη διαδικασία αυτή. Δεν ντρέπεται για το γεγονός ότι ένα χρόνο εκθείασε τον Φιντέλ στην Κηδεία του και τον Τραμπ ως πρόεδρο των ΗΠΑ».

«Υπάρχουν αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ζουν με τις αναμνήσεις των διαδηλώσεων με καμμένες σημαίες έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν πάνω από τα εθνικά συμφέροντα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν θα ανεχθούμε αδιαφάνειες για την αναβάθμιση των F-16

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της αναβάθμιση των F-16 ξεκαθαρίζοντας ότι για τη ΝΔ είναι απολύτως αναγκαία ωστόσο επισήμανε ότι «γεννά πολλά ερωτηματικά ο χειρισμός της κυβέρνησης».

«Μάθαμε ό,τι συνέβη από τον Τραμπ, δεν έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Βασικά θέματα δεν έχουν διευκρινιστεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης και απαρίθμησε τα εξής:

Πόσο θα είναι το ύψος της δαπάνης; πόσα αεροσκάφη θα αφορά; ποιες δράσεις θα αναλάβει η ΕΑΒ; ποιοι θα είναι οι όροι της αποπληρωμής; θα υπάρξουν αντισταθμιστικά; Δεν γνώριζε ο υπουργός Άμυνας ότι αυτά έχουν καταργηθεί; Δεν θυμάται ότι αυτά υπήρξαν πεδία διαφθοράς και σκανδάλων;

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση που δεν λαμβάνεται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Αρκετά πληρώσαμε τους μεσάζοντες και τα ΑΩ από τα οποία κάποιοι έγιναν πλούσιοι. Δεν μπορεί η αμυντική θωράκιση να γίνεται εισιτήριο για ταξίδι των Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων» συνόψισε ο κ. Μητσοτάκης για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Δεν θα ανεχθούμε την κατάλυση του κράτους δικαίου

Έστειλε, ακομα, το μήνυμα ότι η ΝΔ δεν θα ανεχθεί την κατάλυση του κράτους δικαίου περιγράφοντας μια κατάσταση στην οποία οι συμμορίες λυμαίνονται τα πανεπιστήμια, η αστυνομία είναι απούσα και νέα γκέτο ανομίας δημιουργούνται στη δυτική Αθήνα.

«Η χώρα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι και να γνωρίζουν κάποιοι ότι με αυτή την άποψη συντάσσεται μεγάλη μερίδα της κοινωνίας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό παρατήρησε ότι τα νησιά γεμίζουν ξανά μετανάστες «αλλά ο κ. Τσίπρας δεν μιλά γι’ αυτό γιατί φοβάται μήπως ερεθίσει τα αντανακλαστικά ορισμένων συντρόφων του».

Δεν ερχόμαστε να κάνουμε τα ίδια αλλά τη διαφορά

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Μην έχετε αμφιβολία ότι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν γατζωμένοι στην εξουσία. Είμαστε εδώ για να κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε τα νέα ψέματα και τον κυνισμό μιας ανεύθυνης κυβέρνησης. Είμαστε εδώ για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα. Θέλουμε να κερδίσουν οι πολίτες και γι αυτό θέλουμε τη θετική στήριξη των πολιτών. Δεν ερχόμαστε να κάνουμε τα ίδια αλλά τη διαφορά. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες, ναι σε μια Ελλάδα που αξίζει καλύτερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ο Ουκρανός ολιγάρχης εκλιπαρεί με… χρήματα τα θύματα της κόρης του για συγχώρεση απο το Θανατηφόρο Τροχαίο

Ντροπή και αίσχος – Είχε στο χέρι του αρχαιοελληνικό τατουάζ! Τον έκαναν «ασήκωτο» στο κέντρο της Αθήνας !