Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500 γρ. κιμάς χοιρινός
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το μείγμα και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 1-2 πιπεριές και κρεμμύδια για γαρνιτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο), το λάδι, τα κρεμμύδια, το πράσο, τις πατάτες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε μέχρις ότου ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και τα πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα -σα σουτζουκάκια.
- Τα βάζετε σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο, τα καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Περνάτε τα μπιφτεκάκια σε καλαμάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Απλώνετε αντικολλήτικό χαρτί στη λαμαρίνα και τοποθετείτε τα μπιφτεκάκια επάνω βάζοντας ενδιάμεσα χονδροκομμένα λαχανικά. Αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή
1. Αν επιλέξετε να ψήσετε τα μπιφτεκάκια στη σχάρα του φούρνου, τοποθετήστε από κάτω ένα ταψί με νερό ώστε να στάζουν μέσα οι ζωμοί. Διευκολύνει στο καθάρισμα.
2. Φτιάξτε ένα ντιπ γιαουρτιού για συνοδευτικό: ανακατέψτε 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού