in

Τάρτα με κολοκυθάκια, μανιτάρια και γραβιέρα

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμη ή σπιτική)
  • 6 κολοκυθάκια μέτρια
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
  • 4 αυγά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. μανούρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις δύο άκρες και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για τάρτες και στρώνετε τη σφολιάτα. Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και τη βάζετε στο ψυγείο.
  2. Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και κομματιάζετε το μανούρι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια με το σκόρδο, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά όσο χρειαστεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
  4. Απλώνετε τα κολοκυθάκια με τα μανιτάρια στη σφολιάτα. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και το μαϊντανό και σκορπίζετε το μανούρι. Περιχύνετε τα υλικά με το μείγμα αυγών – κρέμας. Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα για 40′ περίπου.

Tags

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Οι γυναίκες που στήριξαν τον Ελληνικό Στρατό -Ένα βίντεο για εκείνες που μάτωσαν το 1940

Μπιφτεκάκια με πατάτα και λαχανικά στο γκριλ