in

Μπουκιές κοτόπουλου με έξτρα παρμεζάνα

Δυο μεγάλοι μας -και σου- έρωτες ενώνονται. Κοτομπουκιές και παρμεζάνα. Μας ευχαριστείς αργότερα….

Υλικά


2 καλαμποκέλαιο

¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1½ κούπα τριμμένο ψωμί

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

600 gr στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

1 κούπα ζεστή σάλτσα μαρινάρα

Προετοιμασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζέστανε το ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο πιάτο βάλε αρκετές στρώσεις χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βγάλε τρία μπολ. Στο πρώτο ανάμειξε το αλεύρι, το αλάτι και τα πιπέρια. Στο δεύτερο “χτύπησε” τα αυγά. Στο τρίτο, ανακάτεψε τα τρίμματα ψωμιού με την παρμεζάνα.
Δουλεύοντας με ένα κομμάτι κοτόπουλου κάθε φορά, βούτηξέ το πρώτα στο πρώτο μπολ με το αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στα τρίμματα και το τυρί. Συνέχισε μέχρι το κοτόπουλο να είναι τελείως καλυμμένο από τα μίγματα.

Βάζοντας 3-4 κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι, άφησέ τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα, 6-8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, βάλε τα στο πιάτο με το χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Μόλις είναι έτοιμα βάλε τα σε ένα νέο πιάτο και γάρνιρέ με μαϊντανό και έξτρα αλάτι . Συνόδευσε τις κοτομπουκιές με σάλτσα μαρινάρα όσο είναι ζεστές.
Μερίδες: 6-8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μύκητες στο πέλμα: Συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Ψάρι με ανθρώπινα δόντια σπέρνει τον τρόμο στους ψαράδες της Αμερικής [photos]