in

Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες

Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες και το μεσημεριανό χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποκτά άλλο νόημα, αρκεί να πετύχετε το… μυστικό, δηλαδή τη μαρινάδα!

Υλικά συνταγής


για το χοιρινό μπούτι

2 κιλά μπούτι χοιρινό (ολόκληρο)

1½ κιλό πατάτες

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη

αλάτι

πιπέρι

για τη μαρινάδα

2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)

1 λεμόνι (ο χυμός του)

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2-3 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. κρασί λευκό

Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμε από βραδύς το μπούτι.

Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει.

Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.

thecaller

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος στο κέντρο της Αθήνας – Απανωτές μαχαιριές σε θώρακα και λαιμό – Θανάσιμα τα τραύματα

Τελεσίγραφο Μακεδόνων Μητροπολιτών προς Μαξίμου: «Αμαυρώνετε το όνομά σας με τις Πρέσπες, να μη περάσει η συμφωνία» – Κοινή επιστολή