in ,

Νέες αποκαλύψεıς για τα Τέμπη: Βρέθnκαν ανθρώπıνα μέλn και εκτός της χαρτογράφnσης που υπέδειξε η αρμόδια επıτροπή

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Οι έρευνες στα συντρίμμια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν είναι σε εξέλιξη ωστόσο η εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τις σχετικές έρευνες αποκάλυψε ότι έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη και βιολογικό υλικό εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η αρμόδια επιτροπή.

Η Αγγελική Διακομανώλη μιλώντας στο  Mega ανέφερε επίσης πως υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, δεδομένου ότι έχουν περάσει εννέα μήνες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σκόρπισε τον θάνατο αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών.


«Έχει εντοπιστεί βιολογικό υλικό, έχουν εντοπιστεί αρκετά πράγματα, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα μέχρι να τελειώσει όλη η διενέργεια. Μιλάμε για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες οι οποίοι είναι σε ένα τρένο το οποίο κινείται στα λογικά πλαίσια χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρισκόντουσαν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις, εδώ καθόντουσαν και εκεί όχι», αποκάλυψε αναφερόμενη στα ευρύματα της εταιρείας για την τραγωδία.

«Υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων. Υποθέτουμε πως είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση αν θέλετε, των υπολειμμάτων και τόση η φθορά που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποιο βρέθηκε το «μαύρο κουτί» είπε: «Μετά από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη καταρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας εντοπίστηκε το ‘’μαύρο κουτί’’. Έχουν δώσει ενδείξεις τα σκυλιά πως υπάρχουν και άλλα ευρήματα και θα πρέπει να ανοιχτούν τα σημεία εκείνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε το υλικό που έχει εντοπίσει ο σκύλος για να παραδώσουμε».

Τέλος σχολίασε πως «οι επιτροπές που βρίσκονται, βρισκόντουσαν εν πάση περιπτώσει στο σημείο, να βγάζουν τα αληθή στοιχεία. Γιατί όσοι γνωρίζουν τι δουλειά έκανε ο καθένας εκεί που ήτανε και καλό θα ήταν να είμαστε λίγο προσεκτικοί θεωρώ. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες».

Οι οικογένειες διαμαρτύρονται για βιαστική κάλυψη του σημείου

Την ίδια ώρα ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος οικογένειας θυμάτων στα Τέμπη, αναφέρθηκε στα δύο θέματα που απασχολούν τους συγγενείς. Πρώτον το δυστύχημα αυτό καθε αυτό και δεύτερον οι ενέργειες που έγιναν μετά το δυστύχημα. Οι οικογένειες των θυμάτων διαμαρτύρονται τόσο για τη βιαστική κάλυψη με χαλίκι του σημείου όπου έγινε η τραγωδία όσο και το ζήτημα της ανεύρεσης ανθρωπίνων υπολειμμάτων.

«Όλα αυτά είναι απότοκα της βιασύνης να καθαρίσουν το σημείο και να κινηθούν με προχειρότητα και βιασύνη. Μάλιστα, όταν ερευνάται ένα τέτοιο δυστύχημα όταν υποβάλλετε στις Αρχές είναι πλήρης και εδώ οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, τόσους μήνες μετά», είπε μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος οικογένειας θυμάτων.

Αδελφή θύματος: «Η οικογένειά μου είναι υποψήφια να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδελφού μου»

Η διαδικασία έρευνας για ανεύρεση γενετικού υλικού είναι βασανιστική για τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν άδοξα τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή θύματος, τόνισε πως πρέπει να επικεντρωθούμε στις εξελίξεις.

«Αναφέρομαι στην έρευνα που έχει να κάνει με την ανεύρεση γενετικού υλικού, που τόσους μήνες σαπίζουν οι άνθρωποι. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι σχετικά με το ποιος έχει αναλάβει την  έρευνα και ποιος έχει φέρει αποτέλεσμα. Αναφέρομαι στην εταιρία που μπήκε μέσα και βρήκε ευρήματα. Η οικογένειά μου είναι υποψήφια να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδελφού μου. Κανένα πόρισμα δεν θεωρείται σωστό με βάση τη χαρτογράφηση των ανθρώπων όταν καθόντουσαν διότι τη στιγμή της πρόσκρουσης τα άτομα δεν καθόντουσαν στη θέση τους. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην έρευνα. Στα Τέμπη θέλουν πολλοί να γίνουν διάσημοι. Ας επικεντρωθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και όχι στους άλλους», είπε μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι!».

Σε κέντρο αποκατάστασης στην Αμερική ο 21χρονος Γεράσιμος

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος μίλησε και για τον γολγοθά του 21χρονου Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου. Όπως έγινε γνωστό από χθες βρέθηκε ένα κέντρο αποκατάστασης στην Αμερική και ήδη ο 21χρονος βρίσκεται εκεί.

«Ο φοιτητής αυτός πήρε ένα τρένο για να πάει στη σχολή του στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται επί 9 μήνες στην εντατική θεραπεία και έχει κάνει τα 21 γενέθλιά του μέσα στο νοσοκομείο. Με μία τρομερή οργάνωση που έχει γίνει από την μητέρα του και με συγγενές που έχει στις ΗΠΑ, βρέθηκε ένα κέντρο αποκατάστασης και μεταφέρθηκε χτες. Το παιδί έφτασε με ασφάλεια, γιατί υπήρχε ανησυχία. Όλη αυτή η προσπάθεια καλύπτεται από τον ΕΟΠΠΥ και μάλιστα υπήρχε παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού για να  γίνει η μεταφορά γρήγορα», ανέφερε σχετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Κερδίζουν το λαχείο, γίνονται εκατομμυριούχοι: 3 Ζώδια που είναι πιθανό να πιάσουν τον 1ο λαχνό τη νέα χρονιά

Αλίκη Κατσαβού: «Μετά τον χαμó του Κώστα μου δεν έχω εpωτıκή ζωή»