in

ΝΗΣΤΗΣΙΜΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά:

  • 500 γρ. φυτική μαργαρίνη μαλακή
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 50ml κονιάκ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα αλεσμένα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.


Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε τους κουραμπιέδες δίνοντας τους ό,τι σχήμα θέλουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 30 λεπτά περίπου.

 

mageirebontasstospitimas.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κουραμπιέδες με σοκολάτα (επικάλυψη)

κανταΐφι Σιροπιαστό