in

Ντου στα λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων από Γερμανούς και Ελληνες Επιθεωρητές

Ερχονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα λογιστήρια μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων από μικτά τμήματα Ελλήνων και Γερμανών Οικονομικών Επιθεωρτητών! Aυτό υπήρξε ένας διακαής πόθος του Σόιμπλε που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα! Οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να

“καταλάβουν” αναίμακτα αυτή τη φορά την Κολομβία της Ευρώπης με στρατηλάτη πρώτης γραμμής τον Φούχτελ ο οποίος οργώνει την ελληνική περιφέρεια και σκανάρει τα φιλέτα:real estate, ξενοδοχεία, εργιστάσια, κλπ. Απόφαση των Γερμανών είναι να μην δωθούν άλλα πεταμένα λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες σε φαλημέντα επιχειρήσεις και να περάσουν στα χέρια των Γερμανών όλες εκείνες οι επιχειρήσεις και τα ακίνητα που βρίσκονται στο κόκκινο των τραπεζών.

Ο κ. Φούχτελ στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία επισημαίνοντας ότι η Κρήτη αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα στο πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα στη Γερμανία και αφορά τους ομογενείς μας στη χώρα του ενώ πρόσθεσε: «Ο κάθε Γερμανός γνωρίζει που υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα στην Ελλάδα, όμως για αυτό τον λόγο βλέπουμε και τις βελτιώσεις που γίνονται σιγά-σιγά, υπάρχει κάποια πρόοδος και θα χαρούμε για περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Η Κρήτη είναι ένα θετικό παράδειγμα, έχουμε την αδελφοποίηση που έχει γίνει μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της επαρχίας του Κάλφ στο Μέλανα Δρυμό και υπάρχει συνεργασία με θετικά αποτελέσματα».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στις δικές του δηλώσεις στα ΜΜΕ αναφερόμενος στη συνάντηση είπε ότι, η συνεργασία ενδυναμώνεται όσο περνά ο καιρός, προσθέτοντας ότι,  «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προώθηση των Ελληνικών θέσεων στη Γερμανία, η προώθηση των Κρητικών προϊόντων, ο τουρισμός φέτος για ακόμη μια χρονιά οι Γερμανοί τουρίστες είναι πρώτοι σε αριθμό που έρχονται στο νησί μας, Επίσης έχουμε σημαντικές εξαγωγές στη Γερμανία που θέλουμε να ενισχυθούν. επίσης υπάρχει συνεργασία και σε άλλους τομείς όπως είναι ο τομέας της ενέργειας όπου μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».
Νωρίτερα της συνάντησης στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Καλογερής παρευρέθηκε στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου (Κηπούπολη), όπου ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημερώθηκε για το αντικείμενο της σχολής και τις σχεδιαζόμενες δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Κατά την επίσκεψη, στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι της σχολής, της Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Ηράκλειου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γ. Αναστασάκη, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της πρωτοβουλίας για τις ενεργειακές τεχνολογίες και συγκεκριμένα η πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας της «Πράσινης Ψύξης» (Green Chiller) σε κτίριο του Εργαστηριακού Κέντρου, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των τοπικών αρχών με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Ο κ. Καλογερής στην τοποθέτησή του, εκφράστηκε θετικά για την πρωτοβουλία και μετέφερε τη στήριξη της Περιφέρειας σε ανάλογες δράσεις, που στοχεύουν στη μεταφορά και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σχετικά με τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στην Κρήτη, αξιοποιώντας τις ενεργειακές πηγές του νησιού.
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία είχε ξεκινήσει από την αείμνηστη Αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας το Μάρτιο του 2016 μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Γερμανικής Επαρχίας Σμαλκαλντεν-Μαινινγκεν (Schmalkalden-Meiningen), στην οποία εδρεύει και δραστηριοποιείται ο ευρωπαϊκός σύνδεσμος επιχειρήσεων Green Chiller.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μετανάστες στην Καβάλα πετάνε στα σκουπίδια τρόφιμα που τους δίνει το ελληνικό κράτος

Δείτε βίντεο από τον Φονικό σεισμό 6.7 με συνοδεία από τσουνάμι στην Κώ.