in

Ο Ε. Αποστολάκης θα είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας -Έλαβε το «πράσινο φως» από τον Α.Τσίπρα

Όπως έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όταν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό θα αποχωρήσει από την Κυβέρνηση.

Εν μέσω ανησυχιών για όξυνση των προκλήσεων των τούρκων στο Αιγαίο και με δεδομένο το γεγονός ότι το 2019 θα ενταθούν οι διαδικασίες για τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο θα πρέπει να βρεθεί ένας αντικαταστάτης που απολαμβάνει της αποδοχής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και ειδικά των Aμερικανών.


Με βάση πηγές προσκείμενες που είναι σε θέση να γνωρίζουν ορισμένα σχέδια, οι αμερικανοί θα θεωρούσαν ιδιαίτερης βαρύτητας κίνηση και συμβολικότητας να τεθεί υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αποστολάκης,όπως αναφέρει το bankingnews.gr

Πάντως και στρατιωτικοί κύκλοι θεωρούν ότι ο Αποστολάκης απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής στο στράτευμα και στις διεθνείς δυνάμεις και η παρουσία του ως υπουργός Εθνικής Αμύνης θα είχε ισχυρή συμβολικότητα.

Βέβαια οι διαρροές δεν είναι βέβαιο ότι γίνονται γιατί όντως ευσταθούν, είτε γιατί θέλουν να «κάψουν» πρόσωπα αλλά φαίνεται ότι έχουν κάποια ισχυρή βάση να τοποθετηθεί στρατιωτικός και όχι πολιτικός στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957.
Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζουμε πριν λίγο ο Α.Τσίπρας δήλωσε ότι ο Π.Καμμένος «δεν ανησυχεί το έχει πάρει απόφαση» αυτό σημαίνει ότι θα παραιτηθεί και οτι την θέση θα την αναλάβει ο Αποστολάκης.

Συζήτηση με τους δημοσιογράφους είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο αφότου άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα,όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας

Όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία των εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο», ενώ άφησε «ανοιχτό» το πότε θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας, και όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Συμβαίνει Τώρα! Σεισμός «ταρακούνησε» την Ελλάδα! Αυτό Ήταν το Επίκεντρο!

Το Μετάνοιωσε Ο Γκλέτσος! Κατεβαίνει Κανονικά Στις Εκλογές!