in

Ο Ερντογάν στηρίζει τα Σκόπια: «“Μακεδονία” είμαστε μαζί σου» – «Σας θέλουμε στο ΝΑΤΟ» – Ιδού τι φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών

«Τρίβει τα χέρια της» από ικανοποίηση η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναμένοντας να επωφεληθεί το μέγιστο των σχέσεων της με το γειτονικό κρατίδιο το οποίο έχει «αγκαλιάσει» σφικτά εδώ και μερικά χρόνια σε όλους τους τομείς.

Το επιχείρημα της Κυβέρνησης και του Ν.Κοτζιά πως «λύνουμε το θέμα με Σκόπια λόγω Τουρκίας» μέχρι τώρα και με βάση τις πληροφορίες που έρχονται δεν ισχύει.


Αντιθέτως οι Τούρκοι εμφανίζονται πολλοί ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή καθώς δημιουργείται ένας άξονας Τουρκίας-Αλβανίας-Σκόπια φοβερά ανθελληνικός τόσο εντός όσο και εκτός ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε τι θα συμβαίνει στις ψηφοφορίες στην Συμμαχία στο μέλλον.

Ανακοίνωση για το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια στις 30 Οκτωβρίου, εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά το Τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών μέσω το εκπροσώπου του Χάμι Ακσόι.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «’Η Τουρκία από την ημέρα της ίδρυσης της έχει αναγνωρίσει τη δημοκρατία της Μακεδονίας με τη συνταγματική της ονομασία. Όπως κάναμε μέχρι σήμερα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη φιλική χώρα Μακεδονία, για την ευημερία και την ασφάλεια της αλλά και για να γίνει μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ» καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν κρύβει την φιλοδοξία του να επεκτείνει την νεοοθωμανική του ατζέντα σε ολα τα Βαλκάνια.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «βλέπει» τα Σκόπια ως ακόμη έναν «δορυφόρο» της Τουρκίας και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει δεχτεί τον εναγκαλισμό αυτό.

Πολύ λίγες φωνές στα Σκόπια αντιστέκονται και ασκούν κριτική στον Ρ.Τ.Ερντογάν υπό τον φόβο να γίνουν στόχοι απειλών.

Για πάνω από μια δεκαετία, ο Ρ.Τ.Ερντογάν επενδύει στην αύξηση της επιρροής στους αλβανικούς κύκλους των Σκοπίων, κατασκευάζοντας τζαμιά, τουρκικά σχολεία, χρηματοδοτώντας ΜΜΕ, θρησκευτικά ινστιτούτα και πρόσφατα, πολιτικά κόμματα.

Όποιος τολμά να επικρίνει τον Ερντογάν ή να συζητήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην ΠΓΔΜ δέχεται δημόσια επίθεση από την «διαδικτυακή ταξιαρχία» ως προδότης του ισλάμ .

Ολοι αυτοί ελέγχονται από τους κοντινούς συνεργάτες του.

Οποιος αντιδρά κατά της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν, διώκεται ως προδότης.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε και συνεχίζει να το πράττει εθνικά και πολιτικά προβλήματα μεταξύ των Σκοπιανών και των Αλβανών ως την «χρυσή ευκαιρία» για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο υπερασπιστή των Αλβανών.

Σε αυτήν την χώρα έρχεται λοιπόν σήμερα η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει πράγματα που δεν αναγνώρισαν άλλοι εδώ και 27 χρόνια , όπως οι Βούλγαροι κά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Σοκάρει η άγρια δολοφονία μετανάστη από την Συρία στο hot spot της Μαλακάσας

μια εικονα χιλιεσ λεξεισ facebook