in

Οι γείτονες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον παράλυτο σκύλο που πετάχτηκε στο ποτάμι

Τα ζώα είναι τόσο πειθήνια και στοργικά που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τόσο σάπια καρδιά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να διαπράξουν τις χειρότερες πράξεις ενάντια σε φτωχά, αβοήθητα πλάσματα. Η μαρτυρία σχετικά με αυτό είναι η ακόλουθη ιστορία στην οποία μια ομάδα γειτόνων βρήκε τον Νταγκ, έναν παραπληγικό σκύλο με ανησυχητικό παρελθόν.

Αυτή η θλιβερή ιστορία ξεκίνησε στις όχθες ενός ποταμού κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ένα πρωί, ένας γείτονας συνειδητοποίησε ότι ένα κουτάβι μετά βίας μπορούσε να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό, η ζωή του βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο και κάποιος έπρεπε να το βοηθήσει επειγόντως.


Αμέσως, ο άνδρας δανείστηκε μια βάρκα από άλλο γείτονα για να φτάσει εκεί που ήταν το κουτάβι, το άρπαξε γερά και το έβγαλε από το νερό. Βλέποντας τον στην κατάστασή του, ο άνδρας έμεινε άφωνος. Ήταν εξαντλημένος, δεν μπορούσε να περπατήσει και υπέφερε από υποσιτισμό.

Είχε ξεκάθαρα τον απόηχο του θλιβερού παρελθόντος του

Μεταφερόμενος στο πλησιέστερο κτηνιατρικό κέντρο, οι γιατροί τους ενημέρωσαν για το φτωχό ζώο, ανακαλύπτοντας κάποιες επιφανειακές και επώδυνες βλάβες σε αρκετές περιοχές του σώματος. Ευτυχώς ο σκύλος είχε τις αισθήσεις του.

Συντετριμμένο, το τετράποδο ξάπλωσε εκεί, μόνο που κατά καιρούς μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι του. Το ζώο έπινε νερό με σύριγγα και έτρωγε λίγο.

Στην κτηνιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι είχε ταλαιπωρηθεί πολύ, αλλά δεν υπήρχαν σημάδια ασφυξίας ή υγρού στους πνεύμονές του. Βρέθηκαν παλιές πληγές. Και υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι παραπληγικός εδώ και αρκετό καιρό.

Η Gisele Carvalho, διευθύντρια μιας ΜΚΟ για την προστασία των ζώων, πιστεύει ότι ο Dug πετάχτηκε σκόπιμα στο ποτάμι για να βρει ένα τέλος.

Η γυναίκα φοβόταν ότι ο πρώην κηδεμόνας του Νταγκ είχε επιλέξει αυτόν τον σκληρό δρόμο για να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Σε εκείνη την περιοχή του ποταμού όπου βρέθηκε, δεν υπάρχει τρόπος να μπει ή να πέσει κατά λάθος, γιατί υπάρχουν τείχη και φράγματα. Ο σκύλος είναι παραπληγικός εδώ και αρκετό καιρό», λέει η γυναίκα.

Οι παλιές ουλές στο σώμα του είναι απόδειξη ότι έχει υποστεί σωματική κακοποίηση στο παρελθόν. Ωστόσο, η στοργική συμπεριφορά του Νταγκ δεν άλλαξε, παρά την ανθρώπινη κακία στην οποία υποβλήθηκε.

Η Dug εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

Η Gisele προσπαθεί να βρει το άτομο που έκανε τόσο κακό σε αυτό το φτωχό σκυλί και να τον καταγγείλει.

Η γυναίκα γνωρίζει ότι δεν θα της είναι εύκολο να βρει σπίτι για την Νταγκ, δεδομένης της κατάστασής της. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να του φερθεί με αγάπη και να περιμένει να γίνει ένα θαύμα.

Είναι προφανές ότι μέχρι πρόσφατα η ζωή του Νταγκ ήταν μια δοκιμασία, υποφέροντας άδικα για χρόνια. Αυτό το τετράποδο αξίζει πραγματικά μια οικογένεια που θα τον αγαπά πραγματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ο χαμένος σκύλος βρέθηκε ζωντανός 6 ημέρες μετά την κατολίσθηση που κατέστρεψε το σπίτι

Νεαροί έσωσαν σκύλο από πνιγμό σε ποτάμι. Του πέταξαν ένα σχοινί και το άρπαξε με το ρύγχος του