in ,

Οι μεγαλύτεροι serial killers όλων των εποχών

Το FBI αποκάλυψε τη δολοφονική μανία του 79χρονου Σάμιουελ Λιτλ, ο οποίος ομολόγησε πως έχει σκοτώσει 93 άτομα, στην πλειονότητα τους γυναίκες.

Το FBI αποκάλυψε τη δολοφονική μανία του 79χρονου Σάμιουελ Λιτλ, ο οποίος ομολόγησε πως έχει σκοτώσει 93 άτομα, στην πλειονότητα τους γυναίκες.


Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας, έχει καταφέρει να επαληθεύσει τους 50 από τους φόνους, ωστόσο οι αποκαλύψεις καθιστούν τον Αφροαμερικανό τον χειρότερο serial killer στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Λιτλ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τρεις ανθρωποκτονίες και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, σκότωνε από τη δεκαετία του 1970 ως το 2005 και πίστευε ότι δεν θα συλληφθεί ποτέ καθώς «νόμιζε πως τα θύματά του δεν μέτραγαν για κανέναν», όπως εξήγησε αναλύτρια του FBI.

Ποιοι, όμως, θεωρούνται μανιακοί ή κατά συρροή δολοφόνοι και σε τι διαφέρει η δράση τους;

Παρότι οι απόψεις διίστανται, το FBI αναφέρει πως serial killer θεωρείται τυπικά ένας άνθρωπος που έχει διαπράξει δύο, τρεις ή και περισσότερες δολοφονίες, με στόχο να αισθανθεί μια ιδιαίτερη ψυχολογική ικανοποίηση. Την ίδια ώρα, οι δολοφονίες αυτές θα πρέπει να έχουν διαπραχθεί με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα η μια από την άλλη.

Το FBI αναφέρει ότι τις περισσότερες φορές οι κατά συρροή δολοφόνοι δρουν μόνοι τους, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουν και συνεργούς.

Τέτοιες δολοφονίες έχουν συχνά και σεξουαλικό κίνητρο, με το FBI να αναφέρει πως οι δράστες μπορεί να αναζητούν τρόπους να εκδηλώσουν το θυμό τους, να κερδίσουν οικονομικά οφέλη ή να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Υπάρχουν, επίσης, και κοινά στοιχεία στις δολοφονίες: για παράδειγμα τα θύματα μπορεί να είναι του ιδίου φύλου, να προέρχονται από τις ίδιες χώρες ή να έχουν κάποιο άλλο κοινό στοιχείο.

Σημειώνεται δε, πως οι κατά συρροή δολοφόνοι διαφέρουν από τους μακελάρηδες, οι οποίοι μπορεί να σκοτώσουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων αλλά έχουν διαφορετικά κίνητρα και δρουν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Εγκληματολόγοι ισχυρίζονται πως οι serial killers δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο αλλά έχουν μακρά ιστορία… Μάλιστα, ορισμένοι ισχυρίζονται πως θρύλοι όπως οι λυκάνθρωποι και οι βρικόλακες μπορεί να δημιουργήθηκαν μετά από τη δράση τέτοιων δολοφόνων κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

Και ποιοι είναι ορισμένοι από τους πιο γνωστούς serial killers παγκοσμίως;

Ο Theodore Bundy, που έδρασε στις HΠΑ,  δολοφόνησε τουλάχιστον 36 γυναίκες και τη δεκαετία του ’70, το όνομά του προκαλούσε ρίγη στην αμερικανική κοινωνία. Ο Bundy, που αποτελεί «σχολή» για τους Αμερικανούς εγκληματολόγους, φέρεται να οδηγήθηκε στη δολοφο

Ο Theodore Bundy, που έδρασε στις HΠΑ, δολοφόνησε τουλάχιστον 36 γυναίκες και τη δεκαετία του ’70, το όνομά του προκαλούσε ρίγη στην αμερικανική κοινωνία. Ο Bundy, που αποτελεί «σχολή» για τους Αμερικανούς εγκληματολόγους, φέρεται να οδηγήθηκε στη δολοφονική τρέλα μετά από μια ερωτική απογοήτευση. Δραστηριοποιήθηκε στις πολιτείες Γιούτα, Όρεγκον και Ουάσινγκτον όπου και παραμόρφωνε τα θύματά του. Στη συνέχεια, τοποθετούσε τα κεφάλια τους στον τοίχο του ως εκθέματα και κοιμόταν με τα υπόλοιπα σώματα μέχρι την αποσύνθεσή τους. Σε ηλικία 43 ετών, εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα αφού είχε παραδεχθεί πως ήταν ένοχος για τουλάχιστον 36 φόνους.

H Ελισάβετ Μπάθορι, η επονομαζόμενη και «Αιματοβαμμένη Κυρία του Καχτίτσε», ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας που βασάνισε και δολοφόνησε περί τους 600 ανθρώπους στην Τρανσιλβανία. Μάλιστα, ορισμένοι τη θεωρούν… βρικόλακα, καθώς έκανε μπάνιο στο αίμα των θυμάτων

H Ελισάβετ Μπάθορι, η επονομαζόμενη και «Αιματοβαμμένη Κυρία του Καχτίτσε», ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας που βασάνισε και δολοφόνησε περί τους 600 ανθρώπους στην Τρανσιλβανία. Μάλιστα, ορισμένοι τη θεωρούν… βρικόλακα, καθώς έκανε μπάνιο στο αίμα των θυμάτων της για να κρατηθεί νέα.

O Andrei Chikatilo, που έδρασε στη Ρωσία, μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του απήχθη και δολοφονήθηκε από κανίβαλους. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Chikatilo -γνωστός και ως Χασάπης του Ροστόφ- δολοφόνησε 53 γυναίκες και παιδιά ενώ έτρωγ

O Andrei Chikatilo, που έδρασε στη Ρωσία, μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του απήχθη και δολοφονήθηκε από κανίβαλους. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Chikatilo -γνωστός και ως Χασάπης του Ροστόφ- δολοφόνησε 53 γυναίκες και παιδιά ενώ έτρωγε και ορισμένα μέρη του σώματός τους. Συνελήφθη στις 20 Νοεμβρίου 1990 και καταδικάστηκε σε θάνατο στις 14 Φεβρουαρίου 1992. Εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι στη φυλακή του Νοβοτσερκάσσκ στις 14 Φεβρουαρίου 1994.

Ο Jeffrey Dahmer ομολόγησε πως σκότωσε 17 νεαρούς άνδρες και αγόρια στις ΗΠΑ. Μετά τους φόνους, ο δολοφόνος έκανε σεξ ή έτρωγε τα θύματά του ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούσε στον διαμελισμό τους. Το 1992 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 957 ετών αλ

Ο Jeffrey Dahmer ομολόγησε πως σκότωσε 17 νεαρούς άνδρες και αγόρια στις ΗΠΑ. Μετά τους φόνους, ο δολοφόνος έκανε σεξ ή έτρωγε τα θύματά του ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούσε στον διαμελισμό τους. Το 1992 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 957 ετών αλλά μόλις δύο χρόνια αργότερα δολοφονήθηκε από άλλο κρατούμενο.

Ο John Wayne Gacy σκότωσε και βίασε 33 νεαρούς άνδρες και αγόρια πριν από τη σύλληψή του το 1978. Ο Gacy έθαψε τα περισσότερα θύματά του κάτω από το σπίτι του. Καταδικάστηκε στη θανατική ποινή και εκτελέστηκε τον Μάιο του 1994 σε ηλικία 52 ετών.

Ο John Wayne Gacy σκότωσε και βίασε 33 νεαρούς άνδρες και αγόρια πριν από τη σύλληψή του το 1978. Ο Gacy έθαψε τα περισσότερα θύματά του κάτω από το σπίτι του. Καταδικάστηκε στη θανατική ποινή και εκτελέστηκε τον Μάιο του 1994 σε ηλικία 52 ετών.O Bruno Ludke σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες, τα 15 χρόνια της δράσης του στη Γερμανία. Θεωρήθηκε ψυχασθενής και οι Αρχές διέταξαν την κράτησή του σε ψυχιατρείο στη Βιέννη. Ο Ludke, που ξεκίνησε τη δράση του το 1928, έγινε πειραματόζωο

O Bruno Ludke σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες, τα 15 χρόνια της δράσης του στη Γερμανία. Θεωρήθηκε ψυχασθενής και οι Αρχές διέταξαν την κράτησή του σε ψυχιατρείο στη Βιέννη. Ο Ludke, που ξεκίνησε τη δράση του το 1928, έγινε πειραματόζωο ενώ το 1944 εκτελέστηκε.

O Albert Fish ήταν ένας διαβόητος Αμερικανός serial killer μικρών παιδιών με κανιβαλική συμπεριφορά. Παρότι ο ίδιος παραδέχτηκε πως είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει περίπου 100 παιδιά, δικάστηκε μόνο για το φόνο της 10χρονης Grace Budd. Εκτελέστηκε στις 1

O Albert Fish ήταν ένας διαβόητος Αμερικανός serial killer μικρών παιδιών με κανιβαλική συμπεριφορά. Παρότι ο ίδιος παραδέχτηκε πως είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει περίπου 100 παιδιά, δικάστηκε μόνο για το φόνο της 10χρονης Grace Budd. Εκτελέστηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1936 στις φυλακές Sing Sing της Νέας Υόρκης, και έγινε ο γηραιότερος σε ηλικία άνθρωπος (66 χρονών) που πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα.O Anatoly Onoprienko, ο άνθρωπος που η ουκρανική αστυνομία αποκαλούσε «Ο εξολοθρευτής», ομολόγησε τη δολοφονία 52 ανθρώπων. Από το κελί του εξέδωσε δελτίο Τύπου λέγοντας πως ήθελε να κερδίσει το «παγκόσμιο ρεκόρ» δολοφονιών. Ο Onoprienko καταδικάστηκε σε

O Anatoly Onoprienko, ο άνθρωπος που η ουκρανική αστυνομία αποκαλούσε «Ο εξολοθρευτής», ομολόγησε τη δολοφονία 52 ανθρώπων. Από το κελί του εξέδωσε δελτίο Τύπου λέγοντας πως ήθελε να κερδίσει το «παγκόσμιο ρεκόρ» δολοφονιών. Ο Onoprienko καταδικάστηκε σε θάνατο το 1999.

Ο Γάλλος Marcel Petiot ηχομόνωσε το σπίτι του και το χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει τουλάχιστον 63 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιατρός σκότωνε τα θύματά του, κυρίως Εβραίους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους Ναζί, με θανα

Ο Γάλλος Marcel Petiot ηχομόνωσε το σπίτι του και το χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει τουλάχιστον 63 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιατρός σκότωνε τα θύματά του, κυρίως Εβραίους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους Ναζί, με θανατηφόρα ένεση που τους έλεγε πως είναι εμβόλιο. Εκτελέστηκε το 1946.Ο Pedro Alonso López μεγάλωσε στο Εκουαδόρ με τα 12 αδέλφια του αλλά εκδιώχθηκε από το σπίτι του όταν η μητέρα του τον είδε να παρενοχλεί τη μικρή του αδελφή. Έζησε στους δρόμους και βιάστηκε από έναν άνδρα που του προσέφερε αρχικά καταφύγιο. Ξεκίνησε τη Ο Pedro Alonso López μεγάλωσε στο Εκουαδόρ με τα 12 αδέλφια του αλλά εκδιώχθηκε από το σπίτι του όταν η μητέρα του τον είδε να παρενοχλεί τη μικρή του αδελφή. Έζησε στους δρόμους και βιάστηκε από έναν άνδρα που του προσέφερε αρχικά καταφύγιο. Ξεκίνησε τη δολοφονική του δράση μετά από την αποφυλάκισή του και όταν μετακόμισε στο Περού. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, μέχρι το 1978 είχε απαγάγει, βιάσει και δολοφονήσει 100 κορίτσια. Συνέχισε τη δολοφονική του δράση σε Κολομβία και Εκουαδόρ ενώ ομολόγησε πως είναι ένοχος για πάνω από 300 φόνους. Παρότι κανένας δεν τον πίστεψε, μια μεγάλη πλημμύρα αποκάλυψε τους ομαδικούς τάφους όπου ο Λόπεζ είχε θάψει τα θύματά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Το στοιχειωμένο μποτιλιάρισμα μέσα στο δάσος του Βελγίου και οι θεωρίες που συνοδεύουν το μυστήριο

Εσείς ξέρατε ότι ο «Κολυμπάω και γ@μ@ω» είναι ο γιος του Καρβέλα και της Αννίτας Πάνια;