in ,

Οι πρώτες κινήσεις της νέας Κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία- Τα 3 «καυτά» νομοσχέδια που θα περάσουν άμεσα (ΒΙΝΤΕΟ)

ÓõíÝ÷éóç ôçò óõæÞôçóçò åðß ôçò ðñïôÜóåùò ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ãéá ðáñï÷Þ øÞöïõ åìðéóôïóýíçò óôçí ÊõâÝñíçóç, óýìöùíá ìå ôá Üñèñá 84 ôïõ ÓõíôÜãìáôïò êáé 141 ôïõ Êáíïíéóìïý ôçò ÂïõëÞò, ôçí ÐáñáóêåõÞ 10 ÌáÀïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Την ορκωμοσία του Κ.Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη για σήμερα στις 12 π.μ, ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία ανακοινώθηκε εχθές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται οι εξελίξεις να τρέξουν άμεσα.

Συγκεκριμένα, σήμερα μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο αναμένεται να παραδοθούν στους υπουργούς, σχεδόν έτοιμα νομοσχέδια.


Μετά την 17η Ιουλίου, που θα ανοίξει η Βουλή θα ακολουθήσει η τριήμερη ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Κατόπιν, όταν η νέα κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, θα έρθει στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο, που θα αφορά την οργάνωση του κράτους και θα περιλαμβάνει διατάξεις που θα σχετίζονται με τον νέο ποινικό κώδικα, την κατάργηση του ασύλου και την κυβερνησιμότητα των δήμων, οι οποίοι πρέπει να ξεφύγουν από την απλή αναλογική που προκαλεί ακυβερνησία και χάος.

Το επόμενο μεγάλο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μέχρι τις 10 Αυγούστου και θα είναι το φορολογικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει αποκλιμάκωση της φορολογίας που «θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια».

Εχθές ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. «Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης δεσμεύτηκε για μείωση φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο εισαγωγικός συντελεστής στο 9%, το αφορολόγητο, που θα μείνει εκεί που είναι σήμερα, η μείωση φόρου στα μερίσματα και η πρώτη δόση της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 28% σε 24%.

Επίσης, ιδιαίτερης βαρύτητας για τη Νέα Δημοκρατία είναι και η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και και η μεταφορά των τρομοκρατών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά και τις πρωτοβουλίες της νέα κυβέρνηση στο θέμα των επενδύσεων. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφισθούν αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επενδύσεων.

Πλην των παραπάνω αναμένονται νομοσχέδια για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ενώ ταυτόχρονα έχει ετοιμαστεί σχέδιο για γρήγορη και αποτελεσματική εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και την αντικατάστασή του με ένα βιώσιμο σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας.

Η κυβέρνηση στοχεύει στο να ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πριν το ολιγοήμερο κλείσιμο της Βουλής που θα κλείσει στις 10 Αυγούστου για Δεκαπενταύγουστο.

Παράλληλα με τα παραπάνω, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να παραλάβει τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW ενώ αποφάσισε να εξακολουθήσει να κινείται με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(φώτο: Eurokinissi)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τα βιογραφικά των μελών της νέας κυβέρνησης

Μπαμπάς τερματίζει στον μαραθώνιο με το μωρό του με σύνδρομο Down