in

Οι Τούρκοι ενισχύουν και τα Κατοχικά Στρατεύματα στη Κύπρο – Δορυφορική φωτογραφία από το στρατόπεδο του κατεχόμενου Αγίου Βασιλείου

Ακόμη-δυστυχώς- μια επιβεβαίωση για το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Δορυφορική φωτογραφία με το στρατόπεδο του κατεχόμενου του Αγίου Βασιλείου το οποίο δείχνει την ενίσχυση του τουρκικού στρατού δημοσιεύει η εφημερίδα «Σημερινή».  Είχαμε αποκαλύψει το γεγονός πως οι Τούρκοι έχουν στείλει ενισχύσεις στο άρθρο ΣΟΚ από Ερντογάν: Μετέφερε 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών στα Κατεχόμενα .

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το εν λόγω στρατόπεδο είναι ένα από εκείνα τα οποία ενισχύθηκαν με 18 από τα 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών τουρκικής κατασκευής που κατέφθασαν στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2017.


Στα υπόστεγα της μονάδας βρίσκονται άλλα 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή δρ Γιάννο Χαραλαμπίδη, η συγκεκριμένη φωτογραφία μαζί με άλλα αποδεικτικά στοιχεία και νομικά κείμενα θα έπρεπε να αποτελούν τον φάκελο της νέας επιθετικής τουρκικής δράσης για διπλωματικούς σκοπούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ιδίως αν η στρατηγική περιλαμβάνει ακόμη και αυτή την πρόκληση κόστους μέσω κυρώσεων ή ενεργοποίησης του άρθρου 42/7 των συνθηκών.

Η δορυφορικλη φωτογραφία επιβεβαιώνει την ενίσχυση του Αττίλα με 77 Α/Κ πυροβόλα Firtina.

Τα συγκεκριμένα πυροβόλα 155 χιλιοστών αποτελούν τουρκικά αντίγραφα των κορεατικών Κ-9.

Eχουν μέγιστη εμβέλεια 40 χιλιομέτρων και μπορούν να ρίχνουν μέχρι και έξι βολές στο λεπτό γεγονός που οι Toύρκοι το θεωρούν σημαντικό καθώς πραγματοποιεί βολές όσο 18 παλαιάς κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα των τύπων Μ-44Τ ή Μ52Τ που αποτελούν τον όγκο των πυροβόλων των 155mm.

Ετσι μετά τον κλοιό στην Κυπριακή ΑΟΖ, την απαγωγή στον Έβρο να περιμένουμε και κάτι άλλο στην Πράσινη Γραμμή της Κύπρου;

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει έγκαιρα μια τέτοια τουρκική πιθανότητα αλλά και σκέψη.

Οι φόβοι μήπως ο Ρ.Τ.Ερντογάν στείλει άρματα μάχης στην Νεκρή Ζώνη. Αυτό το είπε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ρολάνδης, που γνωρίζει πολύ καλά τι λέει.

Κάτι που και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το έχει τονίσει από τις 14 Αυγούστου του 2017

Τότε υπήρξε κινητοποίηση στην Κύπρο από απανωτά κρούσματα εισβολής Τουρκοκυπρίων σε περιοχή της νεκρής ζώνης και κατάληψης γης που καλλιεργούσαν Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Είχαν απειλήσει μάλιστα ότι ο Κατοχικός Στρατός είναι έτοιμος για επέμβαση!

Τι θα γίνει αν ο Ερντογάν πει στον Αναστασιάδη “έχεις 48 ώρες να σταματήσεις αυτό που κάνεις εκεί διότι είναι παράνομο αλλιώς μπαίνουν τα τανκς μου στην νεκρή ζώνη”. Σκεφτείτε αυτό που σας έχω πει. 48 ώρες αν δεν σταματήσεις μπαίνω στην νεκρή ζώνη. Τι θα κάνει ο Αναστασιάδης; Θα του πει μπες; Δεν σταματώ; Κι αν μπει; Ποιος θα τον σταματήσει; Εκείνοι που τον σταμάτησαν το ΄74; Που κατέλαβαν το 37% και έμειναν όλοι και έβλεπαν;» είχε πει ο Ν.Ροδάνθης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ξέσπασε ο Σπύρος Σουλης! Με μια ανάρτηση Φωτιά Κατακεραύνωσε την Κατερίνα Δαλακα!

Οι ΠΑΟΚτσηδες έτσι αντιδρούν όταν χάνουν – Απίστευτες εικόνες στην Τρίπολη [photos]