Οι Τούρκοι, αν μπορούσαν θα διεκδικούσαν όλη την Ελλάδα.

Αυτή την φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης, με στόχο τα όποια κοιτάσματα της περιοχής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ανέφερε πως, μέχρι σήμερα, η Τουρκία είχε παρουσιάσει χάρτες οι οποίοι έφταναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, αυτή τη φορά μπαίνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη που κρατάει ο Χουλουσί Ακάρ και μια σφήνα στην περιοχή νότια της Κρήτης.


Σημειώνεται πως στην εν λόγω περιοχή, η Ελλάδα έχει ήδη “χωρίσει οικόπεδα” για τη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Επομένως, έπειτα από τις απειλές για θερμό επεισόδιο με την φρεγάτα που παρακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Barbaros, το casus belli στο Αιγαίο και τις προκλητικές κινήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, η Άγκυρα παρουσιάζει και διεκδικήσεις σε μια περιοχή που ως τώρα δεν είχε… γκριζάρει, την Κρήτη.

Το «παιχνίδι» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο φουντώνει και όλα δείχνουν πως η Τουρκία ζητά πολλά για να καταφέρει να αποσπάσει… λίγα.