in

Όργιο προκλήσεων από τον ‘σουλτάνο’: Με αυτούς τους χάρτες «εξαφανίζει» τα ελληνικά νησιά – «Θα το πληρώσουν οι Έλληνες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ï Ðñùèõðïõñãüò, ÁëÝîçò Ôóßðñáò(äåí äéáêñßíåôáé), óõíïìéëåß ìå ôïí Ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò ôçò Ôïõñêßáò ÑåôæÝð Ôáãßð ÅñíôïãÜí(öùôü), êáôá ôçí óõíÜíôçóç ôïõò óôï ÌÝãáñï Ìáîßìïõ.ôçí ÐÝìðôç 7 Äåêåìâñßïõ 2017. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Τι κι αν η περιβόητη συμφωνία με το βορειοαφρικάνικο κράτος δεν έχει κάποια νομική ισχύ;


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ελλάδα πως θα πληρώσει διεθνώς την απέλαση του Λίβυου πρέσβη και γενικότερα την διπλωματική στρατηγική της Αθήνας.

Σε μία…εκτενής ενημέρωσή του μπροστά στις κάμερες, ο ‘Σουλτάνος’ ανέλυσε εν συντομία του χάρτες που αποτυπώνουν τα τουρκικά σχέδια στον νότο του ελληνισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τους χάρτες του Ερντογάν, η Τουρκία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας για τα κράτη που έχουν αντικριστές ακτές, θέλοντας να δείξει πως είναι απολύτως νόμιμο και λογικό η χώρα του να έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη.

Μόνο που αυτό συμβαίνει μερικά μόνο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Όπως μάλιστα θα δείτε και στους παρακάτω χάρτες, η Τουρκία «σβήνει» με την συμφωνία της το Καστελόριζο και μέρος νησιών των Δωδεκανήσων όπως είναι η Ρόδος και η Κάρπαθος!

Απειλώντας παράλληλα τους Έλληνες, προανήγγειλε την απόκτηση ενός νέου γεωτρύπανου, διατρανώνοντας πως «εδώ γράφεται ιστορία»:

Τα χέρια της Ελλάδας δέθηκαν από τη συμφωνία με τη Λιβύη κι αυτό την τρέλανε, καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό που να επιτρέπει στην Ελλάδα να αντιδράσει.

Αυτός ο χάρτης δείχνει πολύ καθαρά, πολλά πράγματα. Εδώ γράφεται η ιστορία. Εντός και εκτός υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν, να το πούμε κι αυτό. Τώρα, κοιτάξτε.

Εδώ είναι η Κρήτη… Και τα σύνορά μας (εδώ επειδή είναι κόκκινο δεν φαίνεται καθαρά), εδώ, όπως βλέπετε, υπάρχει ένα μπλοκ και αυτό το μπλοκ είναι το σημείο, όπου ενωνόμαστε με τη Λιβύη. Μέχρι εδώ (σ.σ. ανοιχτά της Κρήτης), ως Τουρκία θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας. Νότια θα κάνει και η Λιβύη τις δικές της γεωτρήσεις. Εκτός αυτού, κοιτάξτε. Τα σημεία H-G-F-E-D-C-B-A, η γραμμή που βλέπετε είναι τα όρια.

Πριν δεν υπήρχαν δικά μας όρια. Αλλά τώρα όλη αυτή η υφαλοκρηπίδα πάνω από αυτή τη γραμμή ανήκει στην Τουρκία»

(φωτο:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κ.Μπογδάνος: Όταν οι ακροαριστεροί ρίχνουν ξύλο, κάνουν αντίσταση, ενώ όταν τρώνε αυτοί έχουμε…χούντα (ΦΩΤΟ)

Σοβαρό επεισόδιο: Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)