Και ενώ ο τοπικός πληθυσμός της Λέσβου υποφέρει από την αύξηση της εγκληματικότητα λόγω παράνομων μεταναστών, ενώ το Κράτος εμποδίζει να στηθεί ξανά ο Σταυρός που γκρέμισαν ισλαμιστές, μετά από απαίτηση ΜΚΟ να κατέβει,

την Τρίτη διοργανώνεται συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους «πρόσφυγες», όπως αποκαλούνται όλοι τους πλέον,   από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου, στην Πλατεία Σαπφούς.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με το συλλαλητήριο οι συμμετέχοντες διεκδικούν:


  • «Κλείσιμο των hotspots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο.
  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών. Να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και να μεταβαίνουν άμεσα στην χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hotspots».

Φυσικά με το τελευταίο αίτημα συμφωνούμε και εμείς, ωστόσο, καμία αναφορά στον Σταυρό που εμποδίζεται η αναστήλωσή του και στην εγκληματικότητα που αυξάνεται, όχι μόνο στην Λέσβο αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα;

Μάλιστα στο ΘΕΜΑ FM, υπήρξε καταγγελία από τον δημοσιογράφο του Lesvosnews.gr ότι η αστυνομία φυλά το σημείο, στην περιοχή Απελη Μυτιλήνης, προκειμένου κανείς να μην σηκώσει τον Σταυρό.

Πληροφορίες του lesvospost αναφέρουν ότι κάτοικοι προσπάθησαν να κατασκευάσουν την βάση για τον νέο γιγαντιαίο σταυρό (10μ ύψος και 5,25 φάρδος) που θέλουν να στήσουν στην θέση Απελη Μυτιλήνης έχοντας μάλιστα και την βοήθεια φορτηγού αλλά και γερανού ιδιωτικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την ώρα που ο γερανός κατέβαζε από φορτηγό τα υλικά για την κατασκευή της βάσης, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι σταμάτησαν κάθε εργασία ενώ απείλησαν τους παρευρίσκοντες ότι θα συλληφθούν αν επιχειρήσουν οτιδήποτε για να ξανά στηθεί νέος σταυρός, γράφει πάντα το Lesvos post.

Να συλληφθούν όσοι επιχειρούν να στήσουν ξανά στον Σταυρό; Ισχύουν όλα αυτά;

Μάλιστα, ο κ. Σινάνης πρόσθεσε στο ΘΕΜΑ fm ότι αρμόδια για το θέμα του Σταυρού είναι η Ναοδομία και όχι η Πολεοδομία, καθώς πρόκειται για θρησκευτικό σύμβολο.

Απορεί μάλιστα γιατί η τοπική Εκκλησία αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδας δεν αντιδρούν.

Τέλος ο δημοσιογράφος του lesvosnews αναφέρει πως το θέμα παίζει παγκόσμια και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον αναστήλωσης του Σταυρού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης από ομογενείς και όχι μόνο.

Ωστόσο, ο Σταυρός παραμένει κάτω επειδή κάποιοι ενοχλούνται από αυτόν. Τι θα γίνει αν στην πολυπολιτισμική Ελλάδα του μέλλοντος… οι νέοι πολίτες, πρώην παράνομοι μετανάστες, ενοχληθούν από τον Σταυρό στην Σημαία;

Τροφή για σκέψη…

loading...