Αν η πρεμιέρα κάνει μόνο 27% τηλεθέαση κατά μέσο όρο τότε βράστα Χαράλαμπε!

«Μια ακριβή αντιγραφή του Survivor». Αυτό ήταν το σχόλιο που ακούστηκε σε πολλές παρέες για την πρεμιέρα του «Nomads» του ριάλιτι περιπέτειας του ΑΝΤ1 στις Φιλιππίνες. Έμπειρος στην περιγραφή και σαφώς καλύτερος από άλλους ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά προσπάθησε να «κλέψει» το «live on tape» (Μεταδίδω-σαν-ζωντανά αλλα σε μαγνητοσκοπημένο υλικό) αλλά δεν τσίμπησε στους γνώστες τηλεθεατές.


Για την περιγραφή έχω ένα ακόμη σχόλιο: Είπαμε καλύτερος ο Γρηγόρης αλλά με παλιακή νοοτροπία έδωσε περισσότερο έμφαση στο ριάλιτι παρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Επίσης καλή η σκηνοθεσία, πολλά τα κοντινά στον Γρηγόρη και αρκετά μακρινά …τα μακρινά λόγω των κιλών που έχει βάλει ο παρουσιαστής. Η επιλογή των παικτών μέτρια καθώς όλοι βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση. Έτσι είδαμε και στις τρεις ομάδες τους σφίχτες να σφίγγονται.

Σφίχτηκε για άλλους λόγους και ο Γιώργος Μαυρίδης που ήταν εμφανώς κομπλαρισμένος με τους Αναδιώτη και Αλεξάνδρου από πίσω να τον κοιτάζουν επίμονα επιβεβαιώνοντας τα περί «κλίκας» που σας έγραφα της προηγούμενες μέρες. Αρχηγός ο Αλεξάνδρου που είπε διάφορα «χοντρά» και «άκυρα» στο πρώτο επεισόδιο. «Μην ξεχνάς ποια είσαι η Χριστίνα Κωλέτσα» απευθυνόμενος στην συμπαίκτριά του λες και ήταν το πρώτο γυναικείο όνομα της πίστας. Τουλάχιστον η Πάολα. Η λαϊκή αοιδός από την άλλη δεν άφησε τις παλιές συνήθειές της εκτός «Nomads» επαναλαμβάνοντας συνέχεια «Θέλω να πάω στη βίλα» και «Θα πάμε στη βίλα». Ο Μαυρίδης αποστασιοποιημένος από το πρώτο παρεάκι που δημιουργείται Κολέτσα – Ζώη – Αλεξάνδρου – Αναδιώτη στη βίλα έδειξε για μια ακόμη φορά την αγάπη του στα κατοικίδια. Όμως το πλέον αισχρό που ακούστηκε στη βίλα ήταν η ατάκα του ανύπαρκτου ηθοποιού Μάνου Πίντζη για τους «παρακατιανούς της Ζούγκλας».

Οι πολίτες του κόσμου της «Ζούγκλας» πράγματι ήταν αδύναμοι αγωνιστικά και εξορίστηκαν στην παραλία.

Το ποιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν ίσως η συμβίωση των αθλητών με τους ιθαγενείς στο ψαροχώρι κάτι το οποίο όντως δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση.

Το αγώνισμα με τις γέφυρες ενδιαφέρον και σκληρό αλλά από ένα σημείο και μετά άρχισε να κάνει τηλεοπτικά «κοιλιά». Όσο για τα νούμερα; Ειναι δεδομένο πώς απο περιέργεια και μόνο ο κόσμος θα κάθισε μαζικά να το παρακολουθήσει… αλλά για πόσο ακόμη;

Κλείνω με αυτό που πραγματικά αφήνω ασχολίαστο… Ο Γρηγόρης στις Φιλιππίνες έχει ενδυματολόγο και make up artist;