Όλοι ξέρουμε πως αφού κόψουμε τη βασιλόπιτα και βρούμε το φλουρί, ο καθένας θα φάει το κομμάτι του και οι πιθανότητες να μείνει και να μπαγιατέψει η υπόλοιπη είναι πολλές. Όμως έχουμε μάθει σε αυτό εδώ το site να μην πετάμε τίποτα και να χρησιμοποιούμε τα πάντα. Έτσι τα περισσεύματα της βασιλόπιτας θα τα κάνουμε τρουφάκια. Ναι, ναι θα γίνουν τρουφάκια και μάλιστα δε θα κοπιάσεις καθόλου να τα κάνεις.

Η συνταγή είναι πανεύκολη, μπορείς να την κάνεις ακόμα και με τα παιδιά σου, μιας και ποιος δε λατρεύει αν φτιάχνει τρουφάκια- πέρα από το να τα τρώει; Άντε, άντε σήκω μη βαριέσαι και πάμε να φτιάξουμε αυτό το τόσο εύκολο γλυκάκι. Ακόμα κάθεσαι; Σήκω, σήκω! Δες επίσης πως να φτιάξεις τη πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι!


Πεντανόστιμα τρουφάκια από βασιλόπιτα

troufakia me kakao

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • τα περισσεύματα της βασιλόπιτας
  • 1 κουβερτούρα
  • 3κ.σ κονιάκ
  • κακάο ή τρούφα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψε με τα χέρια σου την βασιλόπιτα. Δεν πειράζει αν κάποια κομμάτια είναι πιο μεγάλα από άλλα, ούτως ή άλλως θα τα πλάσεις. Ταυτόχρονα σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα σου. Αφού λιώσει η κουβερτούρα πάρε 2 κουταλιές και ρίξτες μέσα στο μπολ με τα τρίμματα. Ξεκίνα να ανακατεύεις. Έπειτα, ρίξε το κονιάκ και αν δεις ότι χρειάζεται και άλλη κουβερτούρα πρόσθεσε. Πλάσε τα τρουφάκια σου και βάλτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα για να σταθεροποιηθούν λίγο.

 

 

Αφού σταθεροποιηθούν πέρνα τα από το κακάο ή την τρούφα ή και τα δύο. Αν θέλεις μπορείς να τα περάσεις και από την κουβερτούλα για να έχουν και σοκολατένιο γλάσο. Βάλτα και πάλι στο ταψί με την λαδόκολλα και βάλτα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξουν. Έτοιμα τα τρουφάκια από περισσεύματα βασιλόπιτας. Τόσο απλά και εύκολα!

Bonus Tips

Εννοείται πως αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις λευκή σοκολάτα ή άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο για τα τρουφάκια σου μπορείς να το κάνεις. Απλά εμένα τα τρουφάκια μου αρέσουν σοκολατένια. Από εκεί και πέρα αν θέλεις να κάνεις οποιαδήποτε παραλλαγή, κάντο και αν σου πετύχει στείλε μου την συνταγή για να την δοκιμάσω και εγώ. Θα χαρώ πολύ να την δω!

loading...