in

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και σιμιγδάλι

ΥΛΙΚΑ 1 πακ φύλλα κρούστας 1 λτρ φρέσκο γάλα 1 φλ σιμιγδάλι χονδρό 500 γρ φέτα τρίμμα 4 αυγά 2 κ σ μαγειρικό λιπος αλάτι (ανάλογα το πόσο αλμυρή είναι φέτα) Πιπέρι μοσχοκάρυδο έξτρα μαγειρικό λίπος, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων Εκτέλεση Βάζετε στη κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά μέχρι […]

ΥΛΙΚΑ
1 πακ φύλλα κρούστας
1 λτρ φρέσκο γάλα
1 φλ σιμιγδάλι χονδρό
500 γρ φέτα τρίμμα
4 αυγά
2 κ σ μαγειρικό λιπος
αλάτι (ανάλογα το πόσο αλμυρή είναι φέτα)
Πιπέρι
μοσχοκάρυδο
έξτρα μαγειρικό λίπος, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση
Βάζετε στη κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρετε, ρίχνετε τη φυτίνη και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μην πιάσει κρούστα και ρίχνετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και την χοντροσπασμένη φέτα
Διορθώνετε το αλάτι ρίχνετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο

Αν έχετε φύλλο χωριάτικο ή σφολιάτα βάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί μισά κάτω μισά επάνω Αν έχετε φύλλο κρούστας βάζετε 5 φύλλα κάτω βουτυρωμένα ενδιάμεσα και να εξέχουν ελαφρά από το ταψί ρίχνετε το 1/3 της κρέμας και ένα φύλλο από πάνω
Μετά άλλο 1/3 της κρέμας και φύλλο

Τελειώνετε με το 1/3 κρέμας και άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα

Χαράσετε ελαφρά το πρώτο φύλλο, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα και στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα περίπου.
Αφήνετε να σταθεί για λίγο και σερβίρετε
e-stage

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονης στη Θεσσαλονίκη! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ