in

Πανεύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα!

Ξεκινάει η βδομάδα και ας την κάνουμε να ξεκινήσει ακόμα καλύτερα κάνοντας ένα αγαπημένο, εύκολο και νόστιμο γλυκό. Γενικά μου αρέσει είτε από την Κυριακή, είτε τη Δευτέρα το απόγευμα να κάνω ένα γλυκό για να έχω για την εβδομάδα. Έτσι λίγο για τον καφέ, λίγο για την λιγούρα, λίγο να κεράσεις αν έχεις καλεσμένο στα ξαφνικά. Αποφάσισα να φτιάξουμε μαζί πορτοκαλόπιτα.

Ελπίζω να μην φρίκαρες που είδες το συνθετικό «πίτα» στη λέξη. Είναι από αυτές τις «πίτες» που χρειάζονται πολύ λίγο κόπο και κούραση. Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που σου έχω είναι συνταγή της τεμπέλας και αυτής που τώρα μαθαίνει να εξοικειώνεται με την κουζίνα. Απλά τα πράγματα, λοιπόν, λίγα και τα υλικά μας και πάμε να φτιάξουμε μια πορτοκαλόπιτα να γλείφεις και τα δάχτυλα σου!


Συνταγή για νόστιμη πορτοκαλόπιτα

portokalopita

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% ή 0% (εγώ προτιμώ πλήρες)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

 

Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις το γλυκό σου, άφησε τα φύλλα κρούστας για ένα μισάωρο εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν και να θρυμματίζονται πιο εύκολα. Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 180.  Αφού τα φύλλα έχουν ξεραθεί κάπως, ξεκίνα να τα θρυμματίζεις με τα χέρια σου. Δεν έχει σημασία το σχήμα και το μέγεθος να είναι ίδια.Όπως κοπούν εκείνη τη στιγμή.

Ρίξε στο μίξερ το γιαούρτι, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τέλος το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα σου να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως.  Ρίξε μέσα στο μείγμα το φύλλο που έχει κάνει κομματάκια και ανακάτεψε ώσπου να μουσκέψει καλά το φύλλο. Λάδωσε ένα πυρέξ/ταψί και ρίξε το μείγμα. Ψήσε στο πάνω κάτω για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πορτοκαλόπιτα από πάνω.

Σειρά έχει το σιρόπι. Ρίξε νερό, ζάχαρη και ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να δέσει σε ένα ωραίο σιρόπι. Σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να τονίσουμε ότι το σιρόπι θα το ρίξει πάνω από την πορτοκαλόπιτα όταν είναι κρύα. Οπότε, μην βιαστείς να φτιάξεις το σιρόπι ενώ ψήνεις την πορτοκαλόπιτα. Περίμενε να κρυώσει λίγο και έπειτα δέσε το σιρόπι και περίχυσε το από πάνω.

Πορτοκαλόπιτα έτοιμη! Σέρβιρε με τον καφέ ή και στο πιάτο με λίγο παγωτό βανίλια δίπλα.

 

Bonus Tips:

Για να ρουφήξει καλά το σιρόπι η πορτοκαλόπιτα, αφού το περιχύσεις κόψε την πορτοκαλόπιτα σε κομμάτια για να ποτίσει καλά και παντού. Αν σου αρέσει η γεύση από κανέλα, μπορείς όταν δέσεις το σιρόπι να ρίξεις και κανά δυο στικς κανέλας. Ταιριάζει φοβερά στη γεύση.

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Νηστίσιμη συνταγή για χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι!

Κεφτεδάκια με κουνουπίδι