in

Πάνος Ιωαννίδης: Τα πρώτα χρόνια της ζωής του γοητευτικού σεφ, η τηλεόραση, ο λόγος που δεν παντρεύτηκε και η πίστη του στο Θεό

Πάνος Ιωαννίδης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

 

 


Στις 30/12/1975 γεννήθηκε στην Αθήνα ο γνωστός Έλληνας σεφ, Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος έχει πάρει μάλιστα ειδίκευση στην ιταλική κουζίνα. Παλαιότερα, ο ίδιος είχε ζήσει στη Θεσσαλονίκη και στην Ιταλία, ενώ η οικογένειά του κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη.

Δουλεύει ασταμάτητα, γιατί είναι αφοσιωμένος στην τέχνη του. Μένει στη Νέα Σμύρνη. Είναι Αιγόκερως με Αιγόκερω και δηλώνει δύσκολος άνθρωπος γι΄ αυτό και δεν έχει παντρευτεί. Από πολύ μικρός κατάλαβα ότι του αρέσει η μαγειρική. Του άρεσε πολύ να μαγειρεύει και του αρέσει και το το θέατρο. Μάλιστα ήταν και σε μια ομάδα που έπαιζαν θεατρικά κλπ.

Ο πατέρας του ήταν ζωγράφος και σχεδιαστής κοσμημάτων. Η μητέρα του ήταν ζωγράφος επίσης και τα τελευταία 20 χρόνια αγιογράφος .
Έχοντας στη βαλιτσούλα του πιστοποίηση αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Bachelor από ελβετικό κολέγιο στο μάρκετινγκ, διοίκηση επιχειρήσεων και ανάπτυξη προϊόντων μετακόμισε στο Μιλάνο.

Ο κριτής του Master Chef είχε αποκαλύψει πως όταν ήταν δέκα ετών του άρεσε πολύ η μαγειρική ωστόσο δεν την σκεφτόταν επαγγελματικά, τελικά στα δεκαέξι του αποφάσισε να γίνει μάγειρας.

“Ήμουν παιδί του μπαμπά, ο οποίος ήταν πιο πολύ φίλος. Με τη μαμά είχαμε άλλη σχέση. Είμαστε δεμένη οικογένεια, παρά το διαζύγιο των γονιών μου. Όταν “χάνεις” έναν γονιό δεν το ξεπερνάς. Εγώ εν μέρει πήρα το ρόλο του μπαμπά, όσον αφορά την αδερφή μου. Πιστεύω στον Θεό. Έχω τον πνευματικό μου και πηγαίνω όταν μπορώ στο Άγιο Όρος, μου αρέσει αυτό.” είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Ιωαννίδης.

 

Πάνος Ιωαννίδης: Τα πρώτα χρόνια της ζωής του γοητευτικού σεφ, η τηλεόραση, ο λόγος που δεν παντρεύτηκε και η πίστη του στο Θεό

 

 

Η επαγγελματική πορεία του Πάνου Ιωαννίδη

 

 

Με δυο γιαγιάδες Πολίτισσες, δεινές μαγείρισσες, η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από πολύ μικρή ηλικία. Αναζητούσε από παιδί τη γεύση και το καλομαγειρεμένο φαγητό και από πολύ νωρίς δοκίμαζε να συνθέτει τα πιάτα που θα τον ταξίδευαν. Επέλεξε να χαράξει μια επαγγελματική πορεία και να μαθητεύσει δίπλα σε διακεκριμένους chefs αποκτώντας εμπειρία και γνώση και κατανοώντας & αγκαλιάζοντας τη γεύση και τη μαγειρική σε κάθε μορφή και μέσο έκφρασης. Η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια κι έτσι χάραξε από πολύ νωρίς μια φιλόδοξη στρατηγική εξέλιξης και επιβραβεύτηκε. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της μαγειρικής σε σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα πήγε στην Ιταλία όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.

Ο Πάνος Ιωαννίδης ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχοντας δουλέψει σε διάφορα εστιατόρια στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία. Το 1999, επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας να εργάζεται στη Βασιλική Πρεσβεία της Δανίας μέχρι και το 2014. Το 2007 απέκτησε bachelor στο restaurant management, στο marketing και το βιομηχανικό σχεδιασμό έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Παράλληλα με την παρουσία του στην Πρεσβεία υπήρξε καθηγητής σε μαγειρικές σχολές για 9 χρόνια ενώ συνεργάστηκε με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ως food stylist σε περιοδικά γαστρονομίας.

Το 2019 άνοιξε το ιταλικό εστιατόριο Ovio στο κέντρο της Αθήνας.

 

Πάνος Ιωαννίδης: Τα πρώτα χρόνια της ζωής του γοητευτικού σεφ, η τηλεόραση, ο λόγος που δεν παντρεύτηκε και η πίστη του στο Θεό

 

 

Η παρουσία του Πάνου Ιωαννίδη στην τηλεόραση

 

Το 2010 ο Πάνος Ιωαννίδης δήλωσε συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής για επαγγελματίες chef «Top Chef» που προβλήθηκε από τον ANT1 τη σεζόν 2010-2011. Αποχώρησε οικειοθελώς σχετικά νωρίς για να συνεχίσει τις δουλειές του εκτός του τηλεοπτικού προγράμματος.

Την άνοιξη του 2017, όταν έγινε γνωστή η επιστροφή του τηλεοπτικού προγράμματος «MasterChef Greece» στην ελληνική τηλεόραση μέσω του Star Channel, ανακοινώθηκε πως έχει μία από τις τρεις θέσεις της κριτικής επιτροπής με τις άλλες δύο να συμπληρώνουν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Σωτήρης Κοντιζάς. Η παρουσία του στην εκπομπή τον έκανε αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Παραμένει στην κριτική επιτροπή του «MasterChef» από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

 

 

Πάνος Ιωαννίδης: Τα πρώτα χρόνια της ζωής του γοητευτικού σεφ, η τηλεόραση, ο λόγος που δεν παντρεύτηκε και η πίστη του στο Θεό

 

 

Πάνος Ιωαννίδης: «Αναμένω τον μεγάλο έρωτα…»

 

“Ποτέ δεν ήμουν κατά του γάμου. Ίσα Ίσα! Επίσης, πάντα πίστευα πως ένα παιδί πρέπει να είναι καρπός ενός μεγάλου έρωτα και όχι σκοπός! Υπάρχει ωστόσο και η λαϊκή έκφραση για το… ράφι που φροντίζει να μου υπενθυμίζει η μητέρα μου! Ποια μάνα δεν θέλει να δει τον γιο της τακτοποιημένο! Ωστόσο εγώ εξακολουθώ να είμαι παντρεμένος με την μαγειρική!”, είχε πει ο σεφ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν μεγάλο έρωτα.

Τον έχουν χαρακτηρίσει τον πιο γοητευτικό κριτή στο παιχνίδι μαγειρικής, «Master Chef». Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει κάψει καρδιές απ’ την πρώτη στιγμή που βγήκε στην τηλεόραση με τις γυναίκες να έχουν ξετρελαθεί μαζί του!
Ο ίδιος ωστόσο δεν θεωρεί πως είναι όμορφος και μάλιστα σε μια πρόσφατη του συνέντευξη στην Κύπρο όταν ρωτήθηκε για το θέμα απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν με θεωρώ sexy, ούτε πάρα πολύ όμορφο. Δεν λέω ότι είμαι άσχημος, αλλά, σίγουρα, δεν είμαι κάτι το ιδιαίτερο. Έχω μία απλή εξωτερική εμφάνιση. Δεν είμαι νάρκισσος, ούτε πιστεύω ότι είμαι κάτι σπουδαίο εξωτερικά – γιατί δεν είμαι!».

Η εικόνα που έχει σήμερα πάντως, του γοητευτικού άντρα με το μυστήριο βλέμμα, δεν θυμίζει πολύ εκείνη που είχε σε νεαρότερη ηλικία, καθώς τότε είχε μακρύ μαλλί μπούκλα και φορούσε αλυσίδα στο λαιμό!

 

Πάνος Ιωαννίδης: Τα πρώτα χρόνια της ζωής του γοητευτικού σεφ, η τηλεόραση, ο λόγος που δεν παντρεύτηκε και η πίστη του στο Θεό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

«Είναι το μικρό μας θαύμα»: Γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι μετά από 4 εξωσωματικές και 8 αποβολές

Γιώργος Φίλης: «Τους Ρώσους, δεν πρέπει να τους κάνουμε εχθρούς»