Υλικά συνταγής
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα
- 4 πατάτες πλυμένες καλά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ροδέλες ελιάς χωρίς κουκούτσι ή κάππαρη ξαλμυρισμένη (προεραιτικά)
- αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε καλά το κοτόπουλο. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρές μπουκιές. Σε διαφορετική κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια. Ανακατεύετε τα κομμάτια πατάτας και κοτόπουλου μέσα στο μπολ σεριβιρίσματος. Προσθέτετε τις ελιές ή την κάππαρη, αν βάλετε, και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζετε, πιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και και τη μουστάρδα. Προσθέτετε τη σάλτσα στο κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.