in

Πατατόσουπα βελουτέ με πράσα και κρέμα γάλακτος

Υλικά συνταγής

  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κύβο λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1,5 λίτρο ζεστό νερό
  • 60 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο ή λίγο μπέικον ψιλοκομμένο τηγανητό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλινο. Προσθέτετε τις πατάτες, και τις σοτάρετε και αυτές. Ρίχνετε το νερό, το ζωμό λαχανικών, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35-45.
  2. Στη συνέχεια περνάτε το μείγμα από το μύλο του πουρέ ή το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Χτυπάτε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και σιγά – σιγά προσθέτετε στο μείγμα αυτό λίγη από τη σούπα για να το ζεστάνετε. Ρίχνετε το  μείγμα κρέμας-κρόκου στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα. Προσθέτετε το μπλε τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λειώσει. Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα αφού γαρνίρετε με το μαϊντανό ή το μπέικον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Συνταγή για μοναδικό κέικ κόκκινο βελούδο!

Γαλοπούλα παραδοσιακή στη γάστρα