Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες μικρές ή μέτριου μεγέθους, πλυμένες καλά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου 100ml)
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο (περίπου 80 γρ.)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, μόνο αν η ποικιλία τους δεν επιτρέπει χρήση με τη φλούδα, και τις τοποθετείτε σε ταψί. Περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και δενδρολίβανο, σκορπίζετε το μισό βούτυρο σε κομματάκια και το σκορδάκι, τις ανακατεύετε να πάνε τα υλικά παντού και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 30′-40′ ή μέχρι να μαλακώσουν ως το κέντρο τους. Ελέγχετε μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα ή τη λάμα ενός μαχαιριού, αν μαλάκωσαν.
  2. Βγάζετε τις πατάτες απ’ το φούρνο και, μόλις κρυώσουν λίγο, τις κόβετε στη μέση ή σε ροδέλες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ρίχνετε σε φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο και σοτάρετε τις πατατούλες μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε, προσθέτετε επιπλέον μπαχαρικά ή μυρωδικά, αν θέλετε, και σερβίρετε.

loading...