in

Παξιμαδάκια γλυκά με σταφίδα και αμύγδαλο !!!

Πολύ αφράτα και μυρωδάτα…!! Νηστίσιμα..

ΥΛΙΚΑ


1 Κούπα λάδι ελαφρύ
1,1/2 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 Κούπα μαύρες σταφίδες
1 Κούπα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
1 Κουταλιά του γλυκού μπέικνι πάουντερ
1 Κουταλιά του γλυκού Μαγ σόδα
1 Κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1Κουταλια του γλυκού κανέλα
5 Κούπες γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι για το πασπάλισμα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά .
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού..
Ανακατέψτε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε μέσα στο λάδι και ζάχαρη ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν την κανέλα το γαρίφαλο τις σταφίδες τα αμύγδαλα.
Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το λάδι και ανακατεύεται με τα χέρια.
Όταν έχετε μια σφιχτή ζύμη την χωρίζετε σε κομμάτια και πλάθεται λεπτές φραντζόλες.
Τις χαράζεται σε φέτες χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω τις αλείφεται με νερό και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Λαδώστε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 για 25-30 λεπτά.
Βγάζετε τις φραντζόλες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε εκεί που χαράξατε.
Τις βάζετε στο ίδιο ταψί και τις ψήνετε ακόμα 10-15 λεπτά .
Όχι παραπάνω γιατί μόλις κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά παξιμαδάκια
Διατηρούνται μέσα σε μεταλλικό κουτί για πολύ καιρό!!

Συνταγή από Gogo Samiou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

«Power of Love 2». Ο Κανάκης «γλεντάει» τον Παύλο. «Κλάψε κλάψε και θα σου δώσω αδιάβροχη μάσκαρα»

Καταπληκτική – χορταστική Ισπανική ομελέτα !!!